gdzie :>??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
słabe ogrzewanie w hondzie
Collapse
X
-
Na środkowej kratce nawiewu, pomiędzy lewą, a prawą. O tu:Załączone plikiMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
u mnie na polowie jak dam to wiucha prawie zimnym powietrzem i zapewne nie da sie tak jechac bo za zimno, wiec zastanawialem sie czy ten typ tak ma czy co...ale zauwazylem ze nie dokrece pokretla na maks na zimno a na maks na goraco to tak jakby jeszcze moglo przejscpare zabkow w dol ale blokuje pokretlo. wiec nie wiem czy to kwestia jest tego zeby tam przelozyc to pokretlo czy tez cos jest nie tak z grzaniem w mojej niuni
Comment
-
To rozkręć panel i zobacz, bo może ktoś coś kombinował przy pokrętle. Jeśli to nie to to sprawdź parę rzeczy typu filtr przeciwpyłkowy/kabinowy, sprawdź płyn chłodniczy, czy układ nie jest zapowietrzony, itd.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
filtr przeciwpylkowy-kabinowy wymienialem miesiac temu bo bym zachlewiony strasznie i duzo lisci bylo i szelescily i to mnie wkurzalo. plyn chlodniczy jest w normie a z tym odp to juz czytalem gdzies ze uklad sam sie odpowietrza, wiec to sobie podarowalem wiec zostaje mi rozebrac ten panel i luknacpodejrzewam ze tam cos bedzie nie tak bo u mnie tak jak jest pokretlo na 3/4 to grzeje tak jak tam inni pisali ze jest wystarczajaco;] jak przekrecam na zimne to 1/5 brakuje zeby dokrecic do poziomu zerowego
Comment
-
Poczytałem Wasze wypowiedzi i dołączę bo również mam problem z ogrzewaniem. Jeżeli samochód stoi w miejscu to podnosi się wskaźnik temperatury silnika do połowy i jednocześnie ogrzewanie jest w porząsiu, nawet trzeba po jakimś czasie zmniejszyć bo nie idzie wytrzymać. Problem pojawia się podczas jazdy. Wystarczy klika minut jazdy z prędkością ok 60 km i temperatura silnika spada do minimum (poniżej podwójnej kreseczki) i ogrzewanie zaczyna kuleć. Leci coraz chłodniejsze powietrze aż jego ciepłota jest ledwo wyczuwalna. Z Waszych wypowiedzi domyślam się że jeżeli chodzi o temp. to termostat jednak proszę o mały help czy ktoś z Was tak miał. Podczas postoju na stacji zajrzałem też do chłodnicy. Składa się ona z dwóch "kratek" i dwóch wentylatorów. "Kratka" z kurkiem od płynu była ciepła (płyn wporządku) natomiast ta druga część zimna i oblodzona, tak ma być?
Comment
-
Zamieszczone przez Kaznoś Zobacz postaPoczytałem Wasze wypowiedzi i dołączę bo również mam problem z ogrzewaniem. Jeżeli samochód stoi w miejscu to podnosi się wskaźnik temperatury silnika do połowy i jednocześnie ogrzewanie jest w porząsiu, nawet trzeba po jakimś czasie zmniejszyć bo nie idzie wytrzymać. Problem pojawia się podczas jazdy. Wystarczy klika minut jazdy z prędkością ok 60 km i temperatura silnika spada do minimum (poniżej podwójnej kreseczki) i ogrzewanie zaczyna kuleć. Leci coraz chłodniejsze powietrze aż jego ciepłota jest ledwo wyczuwalna. Z Waszych wypowiedzi domyślam się że jeżeli chodzi o temp. to termostat jednak proszę o mały help czy ktoś z Was tak miał. Podczas postoju na stacji zajrzałem też do chłodnicy. Składa się ona z dwóch "kratek" i dwóch wentylatorów. "Kratka" z kurkiem od płynu była ciepła (płyn wporządku) natomiast ta druga część zimna i oblodzona, tak ma być?
Pozdrawiam
Comment
-
Odnośnie tematu nagrzewnicy: Sprawdzaliście zaworek przed nagrzewnicą?? sterowanie ciepłe zimne nie polega tylko na omijaniu nagrzewnicy ale również za pomocą zaworka który jest sterowany z pokrętła, zamyka on i otwiera obwód przepływu wody przez nagrzewnicę, znajduje się przed wejściem węża z komory silnika do wnętrza auta
Comment
-
Przepraszam za odkopanie starego tematu, mam Civica 5 gen., ale nie chcę niepotrzebnie tworzyć nowego i zaśmiecać forum, ponieważ mam krótkie i chyba proste pytanie.
Otóż moja Honda potrzebuje przejechania sporej ilości kilometrów (około pięciu) zanim się nagrzeje i zacznie w ogóle dawać letnie powietrze. Jak już się rozgrzeje solidnie, to grzeje naprawdę mocno i w porządku, ale nie podoba mi się to, że muszę bardzo długo czekać, zanim takie powietrze zacznie lecieć.
Czy da się to jakoś poprawić?
Comment
Comment