Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagrzewnica - jak zdemontować, Civic Aerodeck

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nagrzewnica - jak zdemontować, Civic Aerodeck

witam
    drodzy koledzy czy może ktoś miał przyjemność dogrzebać się do nagrzewnicy w civicu VI kombi???
    u mnie występują przecieki i muszę ją wymienić:/
    a szukałem na forum podobnych wątków i nic albo słabo szukam
    pomóżcie jakimiś poradami.....

roboty jest naprawdę dużo:
    - spuścić płyn chłodzący,
    - od strony silnika zdjąć węże gumowe (wejście / Wyjście),
    - odkręcić śruby mocujące nagrzewnice (od strony silnika)
    - trzeba zdemontować deskę rozdzielczą, (to jest roboty dużo),
    - zdemontować schowek pasażera,
    - zdemontować zespół dmuchawy / nawiewu,
    - dopiero wtedy jest dostęp do zespołu dmuchawy by ją rozebrać i wyjąć nagrzewnice.

Nie znam innej metody jak by ją wyjąć nie demontując deski rozdzielczej, może mechanicy mają jakieś sposoby by dobrać się od strony schowka pasażera? nie wiem?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

dzięki z wskazówki najgorsza to ta deska rozdzielcza ehhh
      na razie wlałem uszczelniacz do układu i pomogło (tylko 10 zł) tylko ciekawe na ile, teraz mam czas aby oswoić się z myślą że i tak czeka mnie ta wymiana...
      kurde a gdzie szukać nowej nagrzewnicy w sklepie motoryzacyjnym powiedzieli mi że się u nich nie dostanie nówki? a używkę trochę ryzykownie jak tyle roboty mnie czeka...
      Last edited by rambo7; 13-05-2015, 12:25.

Comment

(cytuj tylko tę cześć wypowiedzi której kontekst jest istotny, całej wypowiedzi nie ma sensu)

Szukaj nagrzewnicy u sprzedawców chłodnic. generalnie tam gdzie chłodnice, skraplacze, nagrzewnice. Jest tego w brud ... skorzystaj z wyszukiwarki lub poszukaj sprzedawcach w odpowiednim dziale kto tym handluje i ma dobre opinie - tam pytaj.
        Przykład sprzedawcy od kórego wiele osób kupiło skraplacze klimy tu: https://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/
        sprzedaje na allegro, na stronie na miejscu itd.
        Last edited by rambo7; 13-05-2015, 12:32.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X