Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Termostat klimatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Termostat klimatyzacji

Witam.
    Zabrałem się ostatnio za montaż klimatyzacji do mojej hondy 1.4 98r 5d i natknąłem się na pewien problem z termostatem gdyż w wiązce w samochodzie posiadam wtyczkę na 3piny, natomiast w termostacie przy parowniku jest wejście na 2 piny ( parownik jest z takiej samej hondy również wersja po lifcie). Może ktoś wie jak to połączyć by działało?

Pozdrawiam.

zrób fotkę tej wtyczki. To jest czujnik ciśnienia w układzie klimatyzacji, nie termostat. Czujnik zawsze powinien posiadać 3 piny. Więc nie bardzo wiadomo o co chodzi.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Wygląda to tak

Dokładniejsze zdjęcia mogę dopiero wieczorem zrobić

Na tym drugim zdj wtyczka ta wyłożona w zaslepke

Comment

hymmm, nie wiem co to za parownik? ja miałem inny i u mnie instalacja nie posiadała żadnego czujnika w parowniku.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamówiłem juz inny czujnik na 3 piny i mam nadzieje ze będzie wszystko działać. Podobno ten też da się jakoś podłączyć wiec zostawię go na zapas jako drugi

Comment

daj znać na czym stanie. Kiedyś (2003) montowałem cały układ klimatyzacji do EK4 ale pamięć możę być zawodna, ale naprawdę nie przypominam siebie żadnego kabla z parownika ale może już po prostu nie pamiętam.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok. Ale raczej musiał być no prawdopodobnie on załącza pompę. Jak podlacze to dam znać

Comment

Zamieszczone przez siwy6891 Zobacz posta
                prawdopodobnie on załącza pompę
                znaczy chciałeś powiedzieć sprężarkę? (bo pompy to nie ma, ale sprężarka jest rodzajem pompy, tyle że za jej uruchamianie odpowiada inny czujnik).
                Chyba że to jest czujnik (termostat) od Klimatronika ? panel sterowania masz automatyczny czy Manual na desce rozdzielczej ?
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak sprężarkę. No nie wiem w każdym razie po wciśnięciu a/c pojawia się napięcie na kostce, a więc jakąś funkcje musi spełniać

W manualu wyczytałem ze to on załącza sprężarkę i wentylator przy temp ok 5 stopni parownika (wciśnięty jest między kratki parownika)
                  Panel jest manualny. Nie było w tej wersji klimatronika
                  Last edited by rambo7; 07-05-2015, 12:36.

Comment

Zamieszczone przez siwy6891 Zobacz posta
                    Nie było w tej wersji klimatronika
                    no wiec właśnie bo już myślałem że jakąś "rzeźbę" robisz.
                    Możliwe że tak jest jak piszesz (głowy se nie dam urwać) ja kojarzę czujnik ciśnienia na rurce ten niedaleko króćców ładowania czynnika (wysokiego i niskiego ciśnienia).
                    Jeśli takiego czujnika na tych rurkach nie ma? ...no to możliwe że to jest u Ciebie ten na foto w parowaczu...
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Rurek jeszcze nie montowalem bo czekam tez na nową sprężarkę ale nie widziałem tam innych czujników. Jakieś zaworki tylko

Comment

Working...
                      X