Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja nawiewu - słabo wieje na szybę

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regulacja nawiewu - słabo wieje na szybę

Witam.
    Mój problem jest następujący. Gdy ustawię nawiew na przednią szybę, to powietrze nie jest wyprowadzane tylko na szybę, ale większość jego wieje przez przednie otwory, w otworach przy szybie odczuwalny jest tylko delikatny powiew przy ustawieniu na 4 bieg. Gdy przełączę nawiew na inną pozycję, np na twarz, to nawiew pracuje prawidłowo, wydobywa się tylko otworami z przodu, przy szybie czy tez w nogi już nie wieje. Przy ustawieniu na "twarz i nogi" oraz "nogi" nawiew pracuje prawidłowo, jedynie problem jest z ustawieniami "szyba i nogi" oraz "szyba", powietrze przy tych ustawieniach wydobywa się każdym otworem, a najmniej na szybę. Czy mam coś uszkodzone w nawiewie, jeśli tak to co to jest takiego? Czy po prostu w tym modelu nawiew tak działa? Honda Civic EJ9 1.4 is HB, 1998r.

mod. Regulamin pkt 2, proszę o uzupełnienie
    Last edited by m_isie_k; 09-01-2015, 23:50.

witaj,
    nawiew w tym modelu tak nie powinien dzialac, prawdopodobnie musialo wpasc cos do tunelu i blokuje klapke ktora odpowiada za odpowiednie ustawienie nawiewu, mi w wakacje wpadl tam dlugopis i do tej pory przymierzam sie do rozebrania tego tylko jeszcze nie wiem z ktorej strony zaczac:P ale moge Ci powiedziec ze przed akcja z dlugopisem nie mialem takich problemow a teraz sa dokladnie takie jak u Cb...:/ mozesz tez sprobowac wymienic filtr przeciwpylowy ktory znajduje sie pod schowkiem ale stawiam na pierwsza opcje czyli czeka Cie zabawa...

Comment

środkowy nawiew (ten w poziomie) przełącz "na szybę", boczne kratki pozamykaj. W takiej pozycji albo będzie wiało bardziej na szybę lub układ będzie się "dusił". Jeśli będzie sie dusił to wtedy sprawdź co i gdzie się nie przestawiło w trybikach układu nawiewów.
      Oczywiście sprawdź stan filtra przeciwpyłkowego, nawet jak nie ma klimy to taki filtr był czasem montowany.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X