Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Webasto

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Webasto

Webasto-umozliwia rozruch auta na pilot lub ustawienie zapłonu na konkretna godzine

poprosił bym o jakieś informacje co i jak jak to zrobic gdzie kupic i jak to dokładniej działa ;D

webasto tego co słyszałem ze działa tylko na paliwo rope ale moge sie mylis,jest kilka ofert na allegro ceny chodzą około 1500 zł za komplet i mówia ze potrzebuje potężnego akumulatora do rozruchu i dobra rzecz na zime ustawiac program kiedy ma ci ogrzac samochod i na jaki czas
    sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Kilka tygodni temu oglądałem na TVNTurbo program o Webasto. I tam było to przedstawione jako następujące rozwiązanie: od spodu montowany jest specjalny silniczek spalinowy, który włącza się o zaprogramowanej godzinie lub na pilota. Podłączony jest do układu wentylacyjnego więc nagrzewa samochód w środku jak zwykłe ogrzewanie. Paliwo pobiera z baku, więc są na benzynę lub na ropę - dobierają odpowiedni do modelu samochodu i silnika.
      Kiedyś słyszałem, że w samochodach skandynawskich połączone jest również ze specjalną grzałką w misce olejowej, która wstępnie nagrzewa olej przed rozruchem.
      Co do cen, to warsztaty montują to za około 10000 zł (taką cenę podali w programie), więc raczej szukałbym używki i samodzielnie podłączał Tylko nie montujcie rury wydechowej od Webasto przy drzwiach kierowcy. Widziałem ostatnio taki patent i spalinki ślicznie zapierniczały przez szybę do kabiny

Pozdrawiam
      Marcin

Comment

Wszystko by się zgadzało - swoją drogą w którymś z auto-światów był obszerny artykuł o webasto ...

Ceny zależne są od modeli bo jest tego dość sporo no i to już tylko zależy ile kasy ktoś może na to przeznaczyć ...
        Myślę ze do 1000 z montażem spokojnie jakaś używkę byś sobie znalazł

PS
        Kiedyś w ogłoszeniu widziałem coś takiego : "samochód posiada dogrzewanie tzw. Dewasto"
        Last edited by Gość; 14-01-2009, 10:08.

Comment

Posiadam WEBASTO i jest super w mroźne dni.
          Co do akumulatora nie musi być az tak super mocny ja mam 45Ah i starcza w zupełności.
          Po 5-10 minutach masz nagrzany silnik i ciepło w kabinie.
          Benzyny zuzywa 0,3 L na godzine pracy.
          Polecam

Comment

kolega ma civicu "jajko" webasto pochodzi z jakiegoś wolkswagena sam je zamontował i chwali sobie je tylko tak jak ci piszą że akumulator musi być większy bo troche to żre prądu
            http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

Working...
            X