Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbiornik wyrównaczy pytanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zbiornik wyrównaczy pytanie

Dzisiaj zauważyłem, że zbiornik ten jest pusty. Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są skutki pustego zbiornika? czy jest możliwe większe spalanie ponieważ benzyna za szybko mi schodzi, a bak na pewno nie jest dziurawy, przecieków nie ma, sonda działa jak i pompa. Prosiłbym także o to, aby ktoś także napisał czym uzupełnić ten zbiornik

Zbiorniki wyrównawczy powinien być zalany płynem chłodniczym między min a maks. Od razu trzeba zobaczyć jaki jest stan płynu chłodniczego w chłodnicy i go uzupełnić. Podjedziesz na stacje albo sklepu i poproś o uniwersalny płyn chłodniczy mieszalny z innymi i po prostu wlej (na zimnym lub chłodnym silniku). Obserwuj czy nie ubywa Ci płynu chłodniczego, bo albo masz gdzieś dziurkę (węże, chłodnica) albo uszkodzoną uszczelkę pod głowicą. Jak samochód trzyma temperaturę? Czy kopci na biało?
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Zamieszczone przez Genax Zobacz posta
      Dzisiaj zauważyłem, że zbiornik ten jest pusty. Prosiłbym także o to, aby ktoś także napisał czym uzupełnić ten zbiornik
      Jak pisze Kamilrojek płynem do chłodnic. Nie koncentratem. Nie otwieraj przypadkiem korka chłodnicy na mocno rozgrzanym silniku, bo możesz się paskudnie poparzyć. Zresztą uzupełniać powinno się poprzez zbiornik wyrównawczy i od tego zacznij.
      Pzdr.

Comment

Zamieszczone przez kamilrojek Zobacz posta
        Zbiorniki wyrównawczy powinien być zalany płynem chłodniczym między min a maks. Od razu trzeba zobaczyć jaki jest stan płynu chłodniczego w chłodnicy i go uzupełnić. Podjedziesz na stacje albo sklepu i poproś o uniwersalny płyn chłodniczy mieszalny z innymi i po prostu wlej (na zimnym lub chłodnym silniku). Obserwuj czy nie ubywa Ci płynu chłodniczego, bo albo masz gdzieś dziurkę (węże, chłodnica) albo uszkodzoną uszczelkę pod głowicą. Jak samochód trzyma temperaturę? Czy kopci na biało?
        Samochód nie kopci na biało i temperaturę trzymało tak jak zawsze lecz dzisiaj zauważyłem, że leciutko podniosła się wskazówka do góry. Tak na prawdę to ja nie sprawdziłem tego płynu od lipca bo wtedy kupiłem samochód bo kompletnie zapomniałem o tym zbiorniczku..

Comment

Na razie uzupełnij i obserwuj
          - Stuk! Puk!
          - Kto tam?
          - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Working...
          X