HEJ Mam problem z ukladem chlodzenia. Zastanawiam sie jaki moze byc problem. Pewnego razu podczas jazdy wskazowka silnika podniosla sie do max. Okazalo sie ze jest zbyt mala ilosc plynu, ktory uzupelnilem. Po kilku dniach zauwazylem ze jest wyciek z chlodnicy z jednego z zeberek ktore jest juz troche skorodowane. Ponownie uzupelnilem plyn chlodniczy wraz z uszczelniaczem. Bylo wszystko ok, do czasu. W tej chwili nie mam ciepla, dmucha mi obojetnym powietrzem. Jakie moga byc przyczyny? Czy uklad chlodzenia sie zapowietrzyl, czy cos innego moze byc z tym zwiazane? W jaki sposob odpowietrzyc??? A moze to cos zwiazane z nagrzewnica lub glowica??? POZDRAWIAM i czekam na rady.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
brak chlodzenia
Collapse
X
-
Przyczyn może być sporo jednak jak zaznaczyłeś że kiedyś brakowało płynu to mógł się układ zapowietrzyć poszukaj na forum tematu z odpowietrzaniem nagrzewnicy i spróbuj odpowietrzyć. Przyczyn także można szukać przy termostacie który może mieć problemy z nieprawidłowym działaniem bowiem wiele osób na forum mówiło o podobnym problemie i przyczyną okazał się termostat. Spróbuj najpierw odpowietrzyć i zobacz co się będzie działo. A co do uszczelniaczy to nie polecam kiedyś sobie tym załatwiłem chłodnicę i blok silnika
-
Zamieszczone przez Ventuse Zobacz postaPrzyczyn może być sporo jednak jak zaznaczyłeś że kiedyś brakowało płynu to mógł się układ zapowietrzyć poszukaj na forum tematu z odpowietrzaniem nagrzewnicy i spróbuj odpowietrzyć. Przyczyn także można szukać przy termostacie który może mieć problemy z nieprawidłowym działaniem bowiem wiele osób na forum mówiło o podobnym problemie i przyczyną okazał się termostat. Spróbuj najpierw odpowietrzyć i zobacz co się będzie działo. A co do uszczelniaczy to nie polecam kiedyś sobie tym załatwiłem chłodnicę i blok silnika
Comment
-
Mechanic, zwracaj uwagę na daty, ostatni post był napisany dwa lata temu i pewnie właściciel auta zapomniał już że miał taki problem.
Comment
Comment