Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wywala plyn chlodzacy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wywala plyn chlodzacy

witam !!! mam hanie 1.4 95, 4d, 66kw,ins gaz.mam ja 3 lata i nic sie nie dzialo az do teraz !
    Zaczelo wywalac plyn przez zbiorniczek .
    polecono mi wymiane korka chlodnicy,.wymienilem i nic to nie dalo jest jak bylo!
    dodam jeszcze tylko ze niema zadnych wyraznych wyciekow,a dywaniki sa suche,weze sa tak samo gorace !
    Czy to juz uszczelka pod glowica czy moze cos innego???
    POMOCY!!!!

POZDRO!

ja miałem podobna sytuację... okazała się pęknięta chłodnica, sprawdź czy nie ma wycieków... jeśli nie to obawiam się,że to uszczelka...
    http://www.civicforum.pl/showthread....oupe-b18c4-%29 6GEN CoupeB18C4

Comment

dzieki bardzo !!
      zaraz sprawdze !
      a orientujesz sie ile kosztuje wymiana uszczelki ???

Comment

sama uszczelka orginalna kosztuje ok 200zł zamiennik 120-130 a robota to w zależności od mechanika bo trzeba planowac głowice jest trochę robotyod razu warto sprawdzić stan uszczelniaczy zaworowych pierścienie tłokowych bo i tak będzie to na wierzchu

Comment

dobra dzieki serdecznie
          sprawdzilem to jednak uszczela
          zycze powodzenia
          jeszcze raz dzieki

Comment

powiem wam tak, uszczelniacze mozna zmienic ale jak ruszysz głowice głębiej to okaze sie ze zaworki nie trzymają, prowadnice na wydechu bedą do zmiany a wtedy koszta rosną ładnie, pierscieni nie sprawdzisz dopóki nie wyjmiesz tłoków a roboty jest duzo i znów koszta rosną, jesli nie brała oleju to nie ruszaj pierscieni, oryginały kosztują ok 350zł a mechanik za taką robote skasuje co nie miara, jak chcesz to mozesz do mnie podjechac zostawic i zrobie to za napewno duzo mniejszą cene niz mechanik

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
            Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Working...
            X