Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem czujnika wentylatora chłodnicy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem czujnika wentylatora chłodnicy.

Witam.
    Mam problem z czujnikiem wentylatora chłodnicy, miesiac temu wymieniłem ten czujnik bo nie załączał mi wentylatora, niestety problem ponowil sie w tym tygodniu ponownie zepsuł mi sie ten czujnik wiec pomyslalem ze to tani zamiennik to wymienilem ponownie wlozylem nowy oczywiscie tez zamiennik bo original tani nie jest. Oczywiscie chodził ladnie wlączyl sie wentylator ale po uplywie godziny zauważylem ze niestety znowu sie ten czujnik zepsuł bo nie zalacza wentylaltora pomijajac ze jest wysoka temperatura. Miał ktoś może taki problem gdzie, szukac tego przyczyny? Jest to Honda CiviC VI coupe z 1997 roku silnik1.6 16v 105 koni.

Z góry dziekuje pozdrawiam

coś mi sie zdaje że to nie wina czujnika, (możliwe że masz jakąś przerwę w przewodach), czujnik możesz łatwo sprawdzić w ogóle sprawdź je wszystkie.
    Zrób "rusztowanie dla czujnika np z drutu. Zagotuj w garnku wodę zanurz czujnik (i po kolei każdy) i sprawdź miernikiem czy innym urządzaniem czy i kiedy wystąpi zwarcie-rozwarcie czujnika powyżej 85stC zanim sie zagotuje woda powinien już dać przejście.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

przerwy w przewodach nie powinno byc skoro po zmostkowaniu kostki przy czujniku wentylator wlącza sie,rozmawiałem z ludzmi i mowili mi ze moze termostat nie przepuszczac odpowiedniej ilosci plynu do cchlodnicy i dlatego na powrocie moze byc za niska temperatura plynu i czujnik nie zalącza a czujnik temperatury pokazuje wysoką temp.
      Czy tez tak uważasz? bo bez sensu jest mi wymieniac termostat jak to nie bedzie to szkoda kasy, dodam ze nagrzewnica normalnie grzeje.

zdemontowałem termostat i wentylator wlacza sie wiec jak ktos bedzie mial taki problem to niech zacznie od termostatu
      Last edited by rambo7; 02-07-2012, 07:43. Powód: edit

Comment

Working...
      X