Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wskazówka temp. silnika troszkę spada

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wskazówka temp. silnika troszkę spada

mam hc 1.4 i , 3d 98r.zauważyłem od wczoraj ze gdy silnik się nagrzeje i wskazówka jest
    mniej więcej w połowie skali to jak np. się zatrzymam na chwilę to delikatnie opadnie w dół i dalej muszę przejechać parę kilometrów żeby była w połowie tej skali. czy to wina tych mrozów -15, czy co to może być? powietrze cieple leci z nawiewu

termostat do wymiany

Comment

termostat wymieniałem rok temu, wiec nie wiem. pojezdze jeszcze chwile i zobacze. samochód dobrze sie nagrzewa

Comment

jak wskazówka nieco opadnie to czy zauważyłeś ze obroty silnika nieco wzrosły? (nawet minimalnie?) bo jeśli tak to też bym sie przyczepił do termostatu.
        Natomiast rozumiem że ogrzewanie masz dobre? jak w farelki? bo nie ma znaczenia że -15stc po 15km jazdy (nie stania w korku) to musi grzać jak z farelki czyli solidnie ciepło.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja miałem podobnie tylko podczas jazdy temp. mi spadała jak się zatrzymałem to rosła...teraz wsadziłem karton i częściowo zasłoniłem chłodnicę i już jest git i szybciej się grzeje. A gdy temp. spadała obroty miałem normalne

Comment

Dla przykłady podam że w piątek przy - 22 samochód zagrzał się kilometr dalej niż zawsze, więc uważam że dobry termostat i nie potrzeba kartoników. Jadąc wskazówka cały czas w jednym miejscy 1/3 skali.
            - Stuk! Puk!
            - Kto tam?
            - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

a widzisz może i masz rację. Chyba to też będę musiał wymienić bo teraz podczas jazdy wskazówka w ogóle nie chce się podnieść. Do pracy mam jakieś 6km nie wiele ale ostatnio trochę jeździłem i było tak samo na postoju dopiero się wskazówka podniosła a później znów opadała

Comment

Ja do dziewczyny mam 6 km w jedną stronę i już po 5 km jest zagrzany. Więc wymień, będziesz miał cieplej i paliwo oszczędzisz
                - Stuk! Puk!
                - Kto tam?
                - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

no właśnie bo z tym paliwem to teraz też w szoku jestem jak szybko ubywa...jak tylko znajdę chwilę to zmienię.

Comment

Working...
                  X