Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spaliny z nawiewu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spaliny z nawiewu

Witam,

ostatnio borykam się z następującym problemem, mianowicie wyłącznie podczas postoju i z włączonym nawiewem czuję spaliny w kabinie. Nie słyszę aby był problem z wydechem, i nic nie widać z pod samochodu. Czy może tak śmierdzieć olej na bloku silnika?. Powietrze z dmuchawy jest brane z wlotów na podszybiu?. Macie jakieś pomysły co to może być albo co jeszcze sprawdzić ?

Pozdrawiam.
    =================================================
    Civic 3D EJ9 1998r. 1.4i 75KM->90KM D14A3->D13A4 Milano Red

nie ma innej opcji jak nieszczelny układ wydechowy.
    Nie będzie słychać "pierdzenia" jeśli dziurka będzie mała, ale to wystarczy by na postoju spaliny przedostawały się do ukałdu nawiewu.
    dziurka może być pod samochodem na środku przy tluminku śrdkowym dziurka może być od góry nie widoczna na oko i nie wyczuwalna na ucho.
    Musisz wejść pod auto i posiedzeić tam trochę
    Kierownik Działu Diesla

Comment

ewentualnie sprawdzic kolektor wydechowy. Skoro czuć spaliny to raczej coś bardziej z przodu jest nie tak niż z tyłu.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
      http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

był gdzieś temat o tym i sugerowano tez uszczelke pod głowicą Ktos tam to dość dokładnie opisał jak te spaliny mogły by dostać sie do nawiewu ale nie che mi sie szukac tematu Wtedy sie interesowałem bo miałem to samo Akurat pozniej wymieniałem kolektor i reszte wydechu i temat ucichł tzn nic juz nie czuć wiec raczej stawiaj na nieszczelność otworz machę i poniuchaj teraz mi z nawiewów tylko smierdzi jak na wstecznym jadę

Comment

miałem identyczne objawy,jak się okazało nieszczelny był układ wydechowy.

Comment

Working...
          X