Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ogrzewanie - ciągle leci ciepłe powietrze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ogrzewanie - ciągle leci ciepłe powietrze

Witam serdecznie

mam drobny problem z ogrzewaniem w mojej Hance. Otóż pare dni temu jechałem wieczorem samochodem i odkręciłem lekko ogrzewanie, po zakręceniu ciągle leciało ciepłe powietrze. Następnego dnia cały czas grzało mimo iż pokrętło ustawione było na "COLD" to chcąc sprawdzić co się stanie jak odkręcę na maksa w stronę HOT i znowu wrócę do COLD z nawiewu zaczęło buchać mi jak z pieca. teraz pokrętło mogę przekręcić do połowy w stronę ciepła i dalej jest mocny opór. W czym może być problem? z linką coś się mogło stać? i w którym miejscu szukać?

dziś idę rozebrać panel przedni z pokrętłami i zobaczyć czy coś tam znajdę. Ale póki co proszę o pomoc

pozdrawiam

rozebrałem wszystko, mniej wiecej już wiem jak te całe ustrojstwo działa i problem jest taki, że manualnie mogę przesunąć suwak do zimnego i ciepłego powietrza, natomiast jak używam pokrętła to do ciepłego powietrza linka naciąga to całe ustrojstwo, ale w drugą strone (do zimnego) przekręcam pokrętło to linka już nie odbija tego plastiku... w czym może być problem? linke mam w jakiś sposób naciągnąć? tylko jak? czy może powinna być jakaś druga linka która w jakiś sposób będzie to odciągać?
    Last edited by rambo7; 03-10-2011, 10:48. Powód: edit

musiała sie zniekształcić w tym miejscu gdzie jest ,,pętelka z kołeczkiem'' Pewnie musiał byś zdjąć linkę i naprostować ją Linka jest jedna od kazdego pokrętła

Zobacz dodatkowo czy linka jest osadzona na zatrzaskach które 3mają ją całą w jednej pozycji - pewnie tu jest problem Twoj opis na to wskazuje Kiedy własnie zmieniasz na zimne i linka ,,odciąga'' to musi idealnie na zatrzaskach przywierać zeby siła nie kierowała jej gdzies w bok

Takich metalowych klipsów poszukaj
    Last edited by greg4uk; 03-10-2011, 10:20.

Comment

tez podejrzewam złe ustawieni linki, musiała sie przesunąc na zatrzaskach i poprostu w jedną strone nie domyka i dlatego leci ci ciepłe powietrze mimo ze jest ustawione na zimne, mówiąc krótko kwestia regulacji

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
      Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

dzięki panowie za wypowiedź póki co będę jeździł i regulował ręcznie, bo teraz nie będę mial czasu i miejsca na ponowne rozbieranie połowy auta :P
        grunt że wiem w czym prawdopodobnie problem leży, także będę wiedział jak sie za to zabrać w przyszłości

jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Comment

jesli mocowanie jest cale, to mozna to wsunac, lekko rozchylajac nogi tego calego mocowania do obudowy, wchodzi gladko z lekkim oporem, i juz nie wyjdzie samo

ja mialem podobnie ale dlatego ze urwalem mocowanie przy wyjmowaniu panela. aktualnie wymienilem panel caly bo klejenie tam tego powie mci nie wiele daje.
          rzadko powiem ci moze to spadac samo, musialo byc zle zamocowane. albo juz pekniete wczesniej.

jeszcze jednym powodem dmuchania cieplym ciagle moze byc radiator radia, jesli sluchasz ciagle glosno
          sigpic

Comment

Working...
          X