Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wiatrak klimy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wiatrak klimy

witam mam pytanie otóż wczoraj zauważyłem dziwne zjawisko według mnie i nie wiem czy to tak ma być Więc chodzi o to iż na włączonym zapłonie i włączonym przycisku klimy automatycznie włącza się wiatrak od klimy... a silnik nie odpalony jak dla mnie jest to trochę dziwne heh a gdy przesunę suwakiem aby wyłączyć nawiew(off) to wiatrak się wyłącza dam na 1 działa bez odpalania silnika heh i zabardzo nie wiem czy tak to powinno być zabardzo nie mogę sobie przypomnieć czy miałem tak wcześniej z góry dzięki za pomoc

Tak powinno być, ponieważ, klimatyzacja załączy się przy odpalonym silniku, wciśniętym A/C i nawiewie. Bez odpalania silnika włączy się tylko wiatrak, bo chłodnicza klimy to tzw skraplacz dzięki któremu masz w aucie chłodno i wiatrak ten zawsze będzie odpalony.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Oki dzięki za info pifko leci

Comment

nie chciałem zabierać głosu (mimo że jeździłem tym modelem i nie jestem na 100% pewny jak było, nie pamietam) natomiast teraz u mnie VII gen tak nie jest, nie włącza mi się żaden wiatrak jak nie chodzi silnik.
        Jeszcze może ktoś się wypowie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

no to już sam nie wiem właśnie niemogę sobie przypomnieć czy tak miałem wcześniej ale sobie tak myśle na chłopski rozum w jakim celu on miałby się załączać i jaką funkcje spełniać na wyłączonym silniku jak dla mnie jest to troche bez sensu

Comment

U mnie się załącza, więc w VI genie już chyba tak jest.
            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

no ja do końca nie jestem przekonany w kwestii, że wiatrak klimy chodzi gdy motor stoi a przycisk klimy włączony.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

może ktoś jeszcze sprawdzi i napisze przynajmniej będzie pewność?

Comment

Nawet jeśli miałaby to być jakaś usterka to, czy to jest aż takie denerwujące? Wydaje mi się, że nie, bo klimy i tak się używa w czasie jazdy przecież.

Comment

Potwierdzam słowa Tomosa.

U mnie 6gen 3d tez na zapłonie i guziku A/C załącza się wiatrak klimy więc kolejna opcja za tym ze tak to działa Pozdro
                    The 1st. - EJ9
                    The 2nd. - ES7
                    The 3rd. - FD7
                    The 4th. - CU2
                    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

czyli wszystko się wyjaśniło także można chyba zamknąć Dzięki wszystkim za pomoc Pozdrawiam

Comment

Working...
                      X