Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ogrzewanie przedniej szyby problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ogrzewanie przedniej szyby problem

Witam!
    mam problem z ogrzewaniem przedniej szyby a jak wiadomo w zimowa pogode jak szyby zaparuja to jest masakra. jak ustawie przelacznik w pozycje nawiew na szybe to powietrze prawie wogole nie leci z otworow umieszczonych pod szyba. dopiero jak pozamykam nawiewy boczne to jest troche lepiej ale i tak wiekszosc powietrza ucieka przez nawiew srodkowy (ten nad radiem) a jego zamknac nie moge bo podobno mozna tylko regulowac czy bierze powietrze zimne z zewnatrz albo cieple z "silnika". czy nie powinno byc tak ze jak ustawie przelacznik na szybe to ma leciec tylko i wylacznie na szybe z umieszczonych pod nia otworow? dodam ze wymienilem filtr kabinowy ale i tak cos jest nie tak.

Musisz mieć coś uszkodzone z instalacji nawiewu. Może po prostu jak zakładałeś filtr, to coś zmajstrowałeś (o ile jest to możliwe), przez co powietrze ucieka inną drogą, przez jakąś dużą szczelinę. Nie widzę innego wyjścia, jak właśnie dziura w rurach nawiewu. Chyba że to wina wiatraczka (słaby już jest, albo nie ma łopatek).
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Mam ten sam problem, dmuchawa na przdnią szybę jest fatalna(bardzo słaby nawiew)

Comment

poszukaj w postach toliusza.Pisał o tym problemie jak ustawiać nawiew żeby pozbyć się zaparowanej szyby.

Comment

ten sam problem, to chyba jakies fabryczne niedopatrzenie...

Comment

u mnie ta sama sytuacja ale... u mnie powietrze przesz ten środkowy nad radiem w ogóle nie leci no chyba że dam na zimne wtedy leci ciepłe w ogóle, również nie leci powietrze z wylotu znajdującego się nad tym opisanym wcześniej tam gdzie można regulować jedynie czy leci czy nie, na szyby leci słabo za to bobry jest tylko z bocznych, na nogi leci tylko zimne chyba że już jadę jakieś 30 km to zaczyna lecieć cieplejsze czy to normalne?

Comment

Working...
            X