Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klima przestała nagle chłodzić.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klima przestała nagle chłodzić.

Witam,
    Do tej pory używając klimy ladnie chlodzila nawet na 1, i nagle z dnia na dzien przestala zupelnie chlodzic leci cieple powietrze. Dioda od klimy swieci sie, czuc ze sprzezarka sie załącza. Co to moze byc? Co moge sprawdzić?
    Civic D14a2 MA8

Nieszczelność może gdzieś jest i czynnik się ulotnił. :P podjedź do serwisu klimy i poproś o sprawdzenie szczelności.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

W momencie jak układ jest pusty to sprężarka nie ma prawa sie włączyć bo by sie zatarła... zerknij pod maske czy po włączeniu klimy kręci ci się tylko zewnętrzna część koła pasowego czy całe (zewnętrzna wraz z wewnętrzną). Najlepiej bedzie jak podjedziesz sobie na diagnostyke: niech podłączą maszyne/manometry do zworów serwisowych i wtedy zobaczą po ciśnieniach czy jest czynnik czy nie ma. sam możesz jeszcze ewentualnie sprawdzić sprężarke podając jej napięcie prosto z aku czy elektromagnes łąpie, równie dobrze może być elektronika uszkodzona...

Comment

Zamieszczone przez xKris88 Zobacz posta
        Witam,
        Do tej pory używając klimy ladnie chlodzila nawet na 1, i nagle z dnia na dzien przestala zupelnie chlodzic leci cieple powietrze. Dioda od klimy swieci sie, czuc ze sprzezarka sie załącza. Co to moze byc? Co moge sprawdzić?
        Civic D14a2 MA8
        I jak? Wiadomo co to było?
        Ja dzisiaj zauważyłem podobny problem (takie same objawy: po włączeniu nie leci ani trochę zimniejsze powietrze, dioda się świeci, czuć że coś tam się załącza - pod maskę na razie nie zaglądałem).

Honda Civic, VI, 1998/2000 5D
        Jakieś porady??

PZDR!

Comment

ja miałem taki sam przypadek na wiosnę i okazało się że chłodnica klimy zrobiła się dziurawa. Kosztowało mnie 200zł zamiennik z allegro + samodzielna wymiana + napełnienie 130zł

Comment

Witam. Ja też mam taki problem. Dodam, że przed awarią klimy jakby ślizgał się pasek, po włączeniu przycisku... czy ktoś jeszcze rozwiązał problem klimy?

Comment

zawór rozprężny w parowniku

Comment

Working...
              X