Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Temperatura silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Temperatura silnika

Witam.

Mam pytanko. Sprawa dotyczy wskazania temperatury silnika ( Civic 1,4i, 1996 r. HB 5-drzwiowy). Otóż wskazówka mi nigdy jeszcze nie przekroczyła 1/3 skali. A teraz przy mrozach jest nawet ciutkę niżej.Czy to jest dobrze?? We wcześniejszych moich autach ( Mazda 323, Toyota corolla) owe wskazówki zawsze były dokładnie w połowie. Dodam, że silnik w Hondzie grzeje mi się bardzo wolno w porównaniu do w/w poprzednich moich samochodów.

Z góry dzięki za porady w tej sprawie.

termostat do wymiany

Comment

A czy skomplikowana jest wymiana tego urządzenia?

Comment

raczej nie
        mi się nie chciało, więc wizyta u mechanika 30zł mnie kosztowała
        a "tutek" jest gdzieś w sieci coś jak tutaj
        zresztą są tu na forum odpowiedni fachowcy co powiedzą co jak gdzie i kiedy

Comment

moze poprostu jest zimno i silnik ma dostatecznie duze chłodzenie z zewnątrz a ty nie jezdzisz zbyt szalenie i długo Moze sie i okaze ze szukasz dziury w całym Ja wczoraj przejechałem 300km nie przekraczając zbytnio 2500 rpm i przez 200 km nawet duzy obieg sie nie otworzył a kopułe silnika moglem normalnie ręką dotykać W lato np. to jest taka gorąca ze dotknąć sie nie da

Comment

U mnie tez tak bylo wymiana termostatu pomogla.Pamietaj ze tak łatwo go zagrzac na postoju nie jest dmuchawa pewnie na full,ale podczas jazdy to tak do 5km w te mrozy i temperaturka juz pod polowa prawie

Comment

hej , tez tak mialem, jak nastaly mrozy wskazowka ledwo co sie podnosila, pomoglo wsadzenie pzred chlodnice kawalka kartonu.

Comment

wystarczy miec sprawny termostat i po sprawie po 3-4 km wskazówka juz jest na swoim miejscu i można swobodnie pzekrecic nawiew na cieple powietrze

Comment

Working...
                X