Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysoka temperatura i 2 tys obrotów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wysoka temperatura i 2 tys obrotów

Mam następujący problem jechałem do domu i zauwazylem jak temperatura wzrasta to sobie pomyślałem pojadę szybciej to będzie mniejsza ale nic cały czas wzrastała gdy już była blisko czerwonej kreski sprzęgło jakoś się dziwnie zachowywało bo gdy je wciskałem przez pierwsza chwile wzrosły obroty a później bardzo pomału malały do 2 tys i tak trzymały się cały czas jak trzymałem sprzęgło jak stanąłem zobaczyłem tylko dym wydobywający się spod maski i strasznie śmierdziało odrazu wyłączylem silnik bo bylo blosko czerwonej kreski możecie mi pomoc co to moze być ?

Korzystając z Twojego opisu raczej trudno będzie pomóc Nie wiemy czy "dym" to para z zagotowanego płynu chłodniczego, czy rzeczywiście dym z przysmażonej instalacji elektrycznej, za dużo niewiadomych żeby pomóc przez net
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

może to być plyn bo jak ogladalem to nie bylo w ogóle i odrazu dolalem i jak pojechalem to temteratura dluzej byla w normie ale pozniej znowu to samo

Comment

Dolałeś i znowu go nie ma? jeśli tak to w pierwszej kolejności sprawdź czy któryś z węży nie pękł i czy chłodnica cała.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Jeśli węże w porządku to dolej płynu odpal i poczekaj aż się trochę nagrzeje.Jeśli w zbiorniczku płyn się będzie pienił i zrobi się "mleko" to -niestety-uszczelka pod głowicą.
          ビートル ジョン

Comment

dziękuje za podpowiedzi jednak wąż pękł na łączeniu nie wiem jak nie moglem tego zobaczyć na początku już jest ok układ odpowietrzony i wszystko gra dziura załatana pozdrawiam

Comment

Working...
            X