Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyn do chłodzenia mi ucieka jak sprawdzic gdzie leci ???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Płyn do chłodzenia mi ucieka jak sprawdzic gdzie leci ???

Mam honde civic 6 1.5 v-tec 114 km i ucieka mi gdzies płyn od chłodnicy jak sprawdzic co moze byc przczyna skoro nigdzie nie ciekine . Samochód nie jest słabszy ani nie mam problemu z odpalaniem poprostu co jakis czas musze dolac płynu.

dolewasz do zbiorniczka? najgorsza opcja to UPG (uszczelka pod głowicą) a korek od oleju na pokrywie silnika czysty jest czy umazany, nalot itp. Co jkiś czas to i ja dolewam we wszystkich 3 Hondach z którymi mam do czynienia nie są to duże ubytki ale co jakiś czas +/- raz na pół roku się zdarzy, że trzeba dolać.

Comment

Moja rada sprawdz czy korek zlewu płynu chłodniczego nie puszcza... może nie być widać że ucieka bo jest otwór w osłonie silnika centralnie nad nim

Comment

U mnie też uciekał. Powód- nieszczelność węży przy podłaczeniu do nagrzewnicy. Tak sprytnie leciało, że w komorze silnika było sucho, wszystko po przewodzie miedzianym nagrzewnicy do kabiny. Teoretycznie w kabinie było sucho przy dywanikach, wszystko wlatywało pod wyciszenie które od strony komory silnika. Tam byla istna kałuża. Niestety dopiero po demontażu całej deski , wyjęciu nagrzewnicy okazało się że wystarczyło wymienić gumowe przewody w komorze silnika. Jeżeli ciekłaby nagrzewnica byłoby mokro pod dywanikami (zwłaszcza pasażera) do tego szyby powinny parować .

Comment

Dzieki za rady korka od oleju jeszcze nie sprawdzałem ale byłem ostatnio u znajomka na podnosniku i chyba od dołu z weza mi troszeczke cieknie przy samej chłodnicy.

Comment

to może opaska zbyt słaba lub waż i trzeba wymienic dobrze że taki wąż to niedroga sprawa kupić używke w dobrym stanie

Comment

generalnie jeśli ucieka a do tego są ślady na wężu (choć mokro i ciężko jednoznacznie powiedzieć) to musi śmierdzieć specyficznie, jeśli capi, to bankowo nie bedzie uszczelka głowicy - czyli jesteś kupe kasy do przodu .
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X