Mam honde civic 6 1.5 v-tec 114 km i ucieka mi gdzies płyn od chłodnicy jak sprawdzic co moze byc przczyna skoro nigdzie nie ciekine . Samochód nie jest słabszy ani nie mam problemu z odpalaniem poprostu co jakis czas musze dolac płynu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Płyn do chłodzenia mi ucieka jak sprawdzic gdzie leci ???
Collapse
X
-
dolewasz do zbiorniczka? najgorsza opcja to UPG (uszczelka pod głowicą) a korek od oleju na pokrywie silnika czysty jest czy umazany, nalot itp. Co jkiś czas to i ja dolewam we wszystkich 3 Hondach z którymi mam do czynienia nie są to duże ubytki ale co jakiś czas +/- raz na pół roku się zdarzy, że trzeba dolać.
-
Wyciek będzie widać, więc obserwuj. Korek na pierwszy strzał. Sprawdź też węże od spodu lubią pękać.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
U mnie też uciekał. Powód- nieszczelność węży przy podłaczeniu do nagrzewnicy. Tak sprytnie leciało, że w komorze silnika było sucho, wszystko po przewodzie miedzianym nagrzewnicy do kabiny. Teoretycznie w kabinie było sucho przy dywanikach, wszystko wlatywało pod wyciszenie które od strony komory silnika. Tam byla istna kałuża. Niestety dopiero po demontażu całej deski , wyjęciu nagrzewnicy okazało się że wystarczyło wymienić gumowe przewody w komorze silnika. Jeżeli ciekłaby nagrzewnica byłoby mokro pod dywanikami (zwłaszcza pasażera) do tego szyby powinny parować .
Comment
-
generalnie jeśli ucieka a do tego są ślady na wężu (choć mokro i ciężko jednoznacznie powiedzieć) to musi śmierdzieć specyficznie, jeśli capi, to bankowo nie bedzie uszczelka głowicy - czyli jesteś kupe kasy do przodu.
Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment