Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nawiew

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nawiew

mam pytanie !!! zawsze gdy mam włączony nawiew na szybę z środkowego nawiewu leci zimne powietrze< czy to normalne w hondach

Jeśli masz nastawiony suwak na zimne powietrze to będzie lecialo zimne...
    Jesli masz ledwo co odpalone auto to bedzie Ci lecialo zimne...
    Jesli masz zapowietrzony uklad chlodniczy... patrz powyżej...
    Last edited by Baster; 15-12-2010, 01:43. Powód: literówka

Comment

ale mam ustawione powietrze na gorące, suwak ustawiony na gorące itak leci zimne tylko z tych środkowych nawiewów, kiedy przełecze na nawiew na nogi lub siebie to wtedy ciepłe leci

Comment

Podłączam sie pod temat.
        U mnie jest podobnie włączony nawiew Ciepły tylko na szybe a z kratki środkowej leci zimne powietrze(tzn na szybe leci ciepłe a srodkową chłodne)
        Może ktoż zna odpowiedz

Comment

Zamieszczone przez mlody02 Zobacz posta
          Podłączam sie pod temat.
          U mnie jest podobnie włączony nawiew Ciepły tylko na szybe a z kratki środkowej leci zimne powietrze(tzn na szybe leci ciepłe a srodkową chłodne)
          Może ktoż zna odpowiedz
          Oczekujesz, żeby z kratki leciało ciepłe jak je na szybę puściłeś? (inny obieg)
          Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

ja również się dołączam.... sprawdziłem w dłuższej trasie więc nie może być mowy o zimnym silniku... nawiew na szybę... ciepłe ale jak mam na szybę to i tak mi leci z tych bocznych "nieszybowych" jeśli mam otwarte również ciepłe... gdy dam na siebie i nogi to na mnie leci ciepłe (z tych bocznych) ale na nogi zimne i do tyłu też na nogi zimne... ze środkowych wylotów tak czy tak leci zimne... gdy przełączę suwak na "świeże" to oczywiście bardziej zimne... dziwne... a ogólnie to jak wam grzeje? bo ja nie powiem żebym się spocił nawet w kurtce.. podczas gdy w passacie b3 jak nagrzeję to mam jak w saunie..

a czy w hondzie możliwy jest nawiew grawitacyjny? tzn, że można jechać i cieszyć się niezaparowanymi szybami bez chodzącego wentylatora nawiewu?
            Last edited by adamko; 30-12-2010, 20:59.

Comment

Working...
            X