Witam
Wymieniałem ostatnio podświetlanie zegarów na indiglo i podczas wymiany popełniłem błąd o czym dowiedziałem się po fakcie. Mianowicie żeby założyć blat idiglo zegara paliwa i temperatury do mojej hanki VI gen. 3D 96' D14A3 (odmulona)
ściągnąłem wskazówkę od temp. Po złożeniu wszystkiego do kupy i przekręceniu kluczyka ... wskazówka od temp. leciała na samą górę i tam już została. Wyczytałem po wszystkim na forum,że takie manewry kończą się wymianą owych zegarów,bo wszystko w środku się sypie. Stwierdziłem,że spróbuje rozgrzać silnik i na włączonym prądzie wyciągnę wskazówkę i włożę ją tak jak powinna pokazywać czyli na godz. "9" Wszystko się udało wskazówka opada na dół płynnie i idzie w górę. Zastanawiam się tylko czy aby za szybko ta wskazóweczka nie idzie na swoje miejsce ( godz. " 9 " ) Pomyślałem,że może przez te upały tak szybko się nagrzewa. zrobiłem mały eksperyment po nocy wsiadłem i odpaliłem silnik. .. 4 minuty i wskazówka pokazywała już godz. " 9 " Nasuwa mi się pytanie czy jest możliwość,że wskazówka pokazuje dobrze a idzie tak szybko do góry dlatego,że mamy upały nawet o 7 rano. 
Rady i wskazówki co z tym zrobić mile widziane.
Pozdrawiam.
Wymieniałem ostatnio podświetlanie zegarów na indiglo i podczas wymiany popełniłem błąd o czym dowiedziałem się po fakcie. Mianowicie żeby założyć blat idiglo zegara paliwa i temperatury do mojej hanki VI gen. 3D 96' D14A3 (odmulona)

Rady i wskazówki co z tym zrobić mile widziane.
Pozdrawiam.
Comment