Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wskazówka Temeratury

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wskazówka Temeratury

Witam
    Wymieniałem ostatnio podświetlanie zegarów na indiglo i podczas wymiany popełniłem błąd o czym dowiedziałem się po fakcie. Mianowicie żeby założyć blat idiglo zegara paliwa i temperatury do mojej hanki VI gen. 3D 96' D14A3 (odmulona) ściągnąłem wskazówkę od temp. Po złożeniu wszystkiego do kupy i przekręceniu kluczyka ... wskazówka od temp. leciała na samą górę i tam już została. Wyczytałem po wszystkim na forum,że takie manewry kończą się wymianą owych zegarów,bo wszystko w środku się sypie. Stwierdziłem,że spróbuje rozgrzać silnik i na włączonym prądzie wyciągnę wskazówkę i włożę ją tak jak powinna pokazywać czyli na godz. "9" Wszystko się udało wskazówka opada na dół płynnie i idzie w górę. Zastanawiam się tylko czy aby za szybko ta wskazóweczka nie idzie na swoje miejsce ( godz. " 9 " ) Pomyślałem,że może przez te upały tak szybko się nagrzewa. zrobiłem mały eksperyment po nocy wsiadłem i odpaliłem silnik. .. 4 minuty i wskazówka pokazywała już godz. " 9 " Nasuwa mi się pytanie czy jest możliwość,że wskazówka pokazuje dobrze a idzie tak szybko do góry dlatego,że mamy upały nawet o 7 rano.
    Rady i wskazówki co z tym zrobić mile widziane.
    Pozdrawiam.

Jeśli auto przez te 4 minuty miałeś na postoju odpalone to coś może być nie tak, bo u mnie nagrzanie wody trwa na postoju jakieś 6-7minut(dziś resetowałem kompa). Jeśli jednak jechałeś to wszystko jest ok ;] U mnie też po jakiś 4-5 min jest już na godz "9" ;]

Comment

Dziś sprawdzałem jeszcze raz ze stoperem w ręce. 8 rano już powoli auto w słońcu. Na postoju między 6-7 minut i wskazówka była na " 9" czyli wychodzi,że wszystko gra mimo tego,że wskazówkę wyciągnąłem i włożyłem na swoje miejsce.

Comment

Working...
      X