Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klimatyzacja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• klimatyzacja

Witam wszystkich . Mam pytano odnośnie klimy , posiadam civica 96r v-teca econo 5d i zastanawia mnie praca klimatyzacji w moim aucie .Chodzi mi konkretnie o pracę wentylatora u mnie to wygląda tak że jak odpalę klimę to przez parenaście sekund chłodzi po czym się wyłącza na parę sekund i znowu się włącza . Jest to zwykła ręczna klima o ile można to nazwać klimą , i przez cały czas rozmyślam czy nie powinna ona chłodzić non stop , a może jest jakiś czujnik temperatury ? Dodam że klima dobita sprawdzona .Proszę o odpowiedz jeśli ktoś zna taką

Wentylator pod maską czy wentylator w kabinie?
    Klima chłodzi cały czas. Jeśli chodzi ci o działanie wiatraka pod maską, tego białego, to jest ok. On się włącza cyklicznie. Jeśli ci się włącza i wyłącza nadmuch cyklicznie to już jest coś nie tak.
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Wentylator chłodnicy od klimy czy silnika ma taką samą zasadę działania, więc raz się "kręci", a raz nie zależy to od temp.

Comment

dzięki za odpowiedzi chodzi o wiatrak pod maską

Comment

panowie, a powiedzcie czy wiatrak od klimy (ten pod maską) kręci się wam dość szybko?? Bo u mnie on się kręci dość jakoś tak apatycznie z kolei w mojej astrze jak się włączy wiatrak to aż huczy. Mam wrażenie że sprawność mojej klimy jest niska właśnie ze względu na wiatrak

Comment

U mnie jest tak, że jak włącze klime to wiatraki chodzą tak sobie ale jak czujnik temp od klimy da sygnał to dopiero wchodza na obroty podobne do tych z innych marek.
            A na te wyższe obroty załączyły się dopiero w ostatnich upałach i to w dodatku na postoju.

Comment

hmm, u mnie to raczej w angielce jest tylko jeden bieg - dochodzą tylko dwa kable. A wiatrak chodzi sobie tak byle jak

Comment

Też mam problem z klimą,ale u mnie nadmuch raczej ok, tyle, że temperatura chłodzenia na wylocie jakby za wysoka. Ba na początku przez chwilę dmucha nawet ciepłym powietrzem, a po pół godzinie jest tylko troszke chłodniej. Co to może być??

Comment

Prawdopodobnie klima do nabicia.

Comment

albo do nabicia, albo jak niedawno nabijałeś i temp. podskoczyła znacznie w krótkim okresie, to gdzieś nieszczelność jest

Comment

Working...
                    X