Witam wszystkich . Mam pytano odnośnie klimy , posiadam civica 96r v-teca econo 5d i zastanawia mnie praca klimatyzacji w moim aucie .Chodzi mi konkretnie o pracę wentylatora u mnie to wygląda tak że jak odpalę klimę to przez parenaście sekund chłodzi po czym się wyłącza na parę sekund i znowu się włącza . Jest to zwykła ręczna klima o ile można to nazwać klimą , i przez cały czas rozmyślam czy nie powinna ona chłodzić non stop , a może jest jakiś czujnik temperatury ? Dodam że klima dobita sprawdzona .Proszę o odpowiedz jeśli ktoś zna taką
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
klimatyzacja
Collapse
X
-
Wentylator pod maską czy wentylator w kabinie?
Klima chłodzi cały czas. Jeśli chodzi ci o działanie wiatraka pod maską, tego białego, to jest ok. On się włącza cyklicznie. Jeśli ci się włącza i wyłącza nadmuch cyklicznie to już jest coś nie tak.Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
-
panowie, a powiedzcie czy wiatrak od klimy (ten pod maską) kręci się wam dość szybko?? Bo u mnie on się kręci dość jakoś tak apatyczniez kolei w mojej astrze jak się włączy wiatrak to aż huczy. Mam wrażenie że sprawność mojej klimy jest niska właśnie ze względu na wiatrak
Comment
-
U mnie jest tak, że jak włącze klime to wiatraki chodzą tak sobie ale jak czujnik temp od klimy da sygnał to dopiero wchodza na obroty podobne do tych z innych marek.
A na te wyższe obroty załączyły się dopiero w ostatnich upałach i to w dodatku na postoju.
Comment
Comment