Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MOntaż klimy w modelu z 1998 r.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• MOntaż klimy w modelu z 1998 r.

Hej,

kupiłem auto bez klimy a chciałbym ją założyć. Czy istnieje opcja kupna po taniości używanego całego "zestawu' z jakiejś np. tłuczonej sztuki i montażu w moim aucie? Da radę to w ogóle zrobić?Czy jest może jakaś inna opcja?

Pozdro

a jaka masz wersje 3,4 czy 5d?jesli 5 d to kompletna klima kosztuje 1000zl jasne ze da sie to zrobic montaz to ok 300zl bo pytalem w serwisie klimy montaz nie jest taki trudny montaz sprezarki do tego pasek z przodu chlodnica klimy weze i skraplacz i we wnetrzu zmiana calego zespolu wentylacji i elektryka wlacznik jest ukryty pod zaslepka w 3 d pod ta zaslepka jest juz wlacznik od klimy tak samo w 5d z lewej strony pod nawiewami wystrczy wypiac ta zaslepke i tam jest kostka do wlacznika klimy

Comment

mam wersję 3d. czy klima do tej wersji kosztuje tyle samo? mówisz o nowej, czy używanym komplecie? dzięki wielkie za odpowiedź.

Comment

oczywiscie ze uzywka na allegro do twojego tez jest klima ja mowilem ze mam dostep do goscia ale on handluje tylko czesciami do wersji 5d i u niego klima kosztuje 1000zl a do ej9 czyli takiej jak ty masz tutaj

Comment

dzięki wielkie za informacje. jak tylko będę miał kasę - montuje

Comment

Podłączam się pod temat wychaczyć można kompletny zestaw za jakies 600 - 900 pln, do tego montaż. Zdziwilem sie jak zdjalem to zaslepke w 3d i patrze a tam A/C, Mysle sobie, ktos zdemontowal klime ! ale faktycznie gotowe podpiecie jest, takze wychaczyć tylko dobrego montarzyste !

pozdrawiam!

Comment

bo tam jest pod ta zalepka dioda od klimy ja u siebie w 5d tez takie cos ma koste do ktorej wpina sie przycisk takze musisa kupic zestaw klimy i jakiegos fachowca co ci to podlaczy takie podlaxzenie kosztuje ok 200-300 zl chyba ze masz znajomego to zrobi ci za polowe ceny

Comment

Podłączę się tutaj bo nie chcę zakładać nowego tematu. Mianowicie mam civica z 99r sedan ek3, i zastanawiam się nad montażem klimy bo w standardzie nie było. Tylko że słyszałem że jak klima montowana jest w samochodzie w którym jej nie było standardowo to nie ma wówczas możliwości wybierania sobie z panelu np. nadmuch na szybę albo na główny nawiew czy na nogi... ponoć że jest na sztywno wtedy ustawiona np. tylko na główny nawiew i można tylko regulować moc. prawda to??

Comment

to jakas bzdura przeciez jak montujesz klime to wszytsko zoatsje bez zmian tylko system klimy masz zalozony i regulecaj zostaje taka sama

Comment

Żeby zamonotwać klimę trzeba zmienić nagrzewnicę, czyli należy rozebrać całą deskę rozdzielczą. To chyba najtrudniejsza rzecz z całej operacji montażowej A/C. Bez tego klima nie będzie działać poprawnie.

Comment

tak to prawda cale wnetrze nawiwow do wymiany a caly koszt zalzoenia klimy to ok 300-400zl

Comment

no to teraz juz nie wiem bo sa 2 rozne informacje tak lopatologicznie teraz poprosze czyli jak zaplace zalozmy te 300zl za montaz i 900 za klime to bede mogl sobie wybierac opcje ktorym nawiewem bedzie klima chlodzic czy bedzie to zawsze tylko jeden wybrany przy montazu nawiew

Comment

bedziesz mogl sobie regulowac nawiew czy chcesz na nogi góre czy na szybe tak jak teraz bez klimy masz

Comment

Witam
                            Z racji tego, ze postanowilem sobie sprawic klimatyzacje mam pare pytan do osob, ktore taka kliamtyzacje sobie sami dokladali lub do tych co sie znaja :

1. Czy aby wprowadzic rurki od strony silnika do wnetrza trzeba cos wycinac czy tej jest tam jakas gumowa/plastikowa zaslepka?
                            2. Czy kupujac klime powinienem dostac jakkies przekazniki , diody, itp ze skrzynki bezpiecznikow pod maska?
                            3. Czy pasek od klimy napedzajacy sprezarke dodatkowo rowniez napedza wspomaganie kierownicy czyli jest dluzszy od wersji bez klimy czy tez sam napedza klime i wchodzi na kolo pasowe w "srodek" Bo widzialem u siebie ze mam tam miejsce... Gdzie kupie taki pasek?
                            4. Sprzedawca zapewnia mnie, ze honda posiada juz wszystkie wiazki elektryczne pod klime i wytarczy sie tylko "wpiac" Czy to prawda?

Kupiujac klime nie chcialbym aby byla niekompletna dlatego takie pytania, mam nadzieje ze ktos odpowie

Pozdr i z gory dzieki za odpwiedz

Comment

Working...
                            X