Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klima

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• klima

Witam
    mam taki problem nie problem. dzis byłem na serwisie klimy zapłaciłem 150 zł . ale wydaje mi sie ze nadal słabo chłodzi troszke ponad 10 stopni przy kratce srodkowej. dodam ze piszczy mi pasek od klimy

ten pasek mozna naciagnac ael do tego najlepiej przydalby sie kanal bo dostep jest od spodu najlepszy

Comment

no włsnie nie mam pojecia jak tam sie do tego dostac . tylko nie wiem czy to może miec wpływ na chłodzenie

Comment

jedz z powrotem do tego serwisu i powiedz im ze nie dziala.
        sigpic

Comment

to raczej nie bardzo ale warto go naciagnac lub wymienic jak jest juz stary a wymieniales od razu filtr kabinowy?wroc sie tam i sprawdz jeszcze raz

Comment

filta kabinowego nie wymieniałem .. a powinienem ? moze on mieć wpływ na intensywność chłodzenia ?

Może ktos mi doradzi czym można spsikac ten pasek zeby nie piszczał zanim go wymienie na nowy
            Last edited by Karl1985; 12-06-2010, 15:28. Powód: łącz posty, używaj do tego opcji edit

Comment

on piszczy jak sie konczy czyli sie slizga, jesli chcesz zeby sie slizgal bez piszczenia to przestanie w ogole obracac rolkami xD
              filtr kabinowy jesli masz zapchany to tak - moze slabo leciec. zdejmij go calkiem i zobacz jak leci. jesli lepiej - to filtr do wymiany.
              sigpic

Comment

Paska od sprężarki klimy nie naciąga się od spodu auta tylko od góry, pasek dociska i napina rolka, trzeba poluzować kontrę i kluczem nasadowym na "patyku" (bodajże 12) od góry kręcić śrubą regulacyjną rolki, śrubę regulacyjną można zobaczyć patrząc od góry przy pokrywie rozrządu obok pompy wspomagania, jest dość nisko.
                Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

pasek możesz spryskać wd40 ale nie tędy droga

filtr kabinowy majątku nie kosztuje a dodatkowo powinieneś zrobić sobie przynajmniej raz na rok odgrzybianie klimy bo chorób się można nieciekawych nabawić

Comment

Ludzie, do piszczących pasków (oprócz prawidłowego naciągu) są specjalne środki, ale nie WD-40.
                    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Wymiana filtra przed nabiciem i odgrzybieniem to PODSTAWA. Koszt, całe 20 złotych i 10 minut roboty. Temperatura dobrze działającej klimatyzacji manualnej powinna być mniej więcej 7,5-8 stopnia. W zeszłym tygodniu full serwis klimy, nabicie (525g), odgrzybianie ozonowe, wymiana filtra 170 pln. pzdr.

Comment

Zamieszczone przez Aquasky Zobacz posta
                        Wymiana filtra przed nabiciem i odgrzybieniem to PODSTAWA. Koszt, całe 20 złotych i 10 minut roboty. Temperatura dobrze działającej klimatyzacji manualnej powinna być mniej więcej 7,5-8 stopnia. W zeszłym tygodniu full serwis klimy, nabicie (525g), odgrzybianie ozonowe, wymiana filtra 170 pln. pzdr.
                        kolego a gdzie ty taka promocje widziales? bo to raczej cena bez filtra i bez odgrzybiania przynajmniej w olsztynie
                        sigpic
                        niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

u mnie w Piotrkowie Tryb. samo nabicie waha się od 130 do 150 zeta.

Comment

to w olsztynie jest podobnie, ale za pelen serwis dalem kolo 330 a niektorzy jeszcze wiecej, stad moje zdziwko
                            sigpic
                            niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

Working...
                            X