Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic MA8 woda w miejscu filtra przeciwpyłkowego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic MA8 woda w miejscu filtra przeciwpyłkowego

Wersja jest liftback 5-drzw.
    Witam!
    Mam takie pytanie, skąd mogła wziąć się woda w miejscu filtra kabinowego??
    Jechałem ostatnio podczas ulewy i jak rozkręciłem dmuchawę to momentalnie szyby wszystkie, zrobiły się białe..zajrzałem do tego filtra a tam go nie było, za to było sporo wody..byłem dziś u chłopaków od szyb zajrzeli do kanalików przedmuchali, i okazało się że nie było tam dużo brudu, kanaliki nie były zapchane..więc skąd ta woda w miejscu filtra kabinowego mogła być??
    teraz włożyłem już filtr, ale zastanawiam się czy jest sens, jeśli znów się tam woda naleje to filtr będzie znów do wymiany..
    Mój szarak

u mnie tez jest taka sytuacja ale tylko podczas bardzo duzego deszczu ze jak wlaczona jest dmuchawa szczegolnie na 3 i 4 biegu to widze czasem jak woda kapie na dywanik wlasnie w miejsxu filtra pylkowego ale tez kanalika mam drozne zadnych lisci nie ma tam bardzo dziwna sytuacja

Comment

Ludzie może poświęćcie trochę czasu i poszukajcie trochę na forum zamiast zaśmiecać forum zakładając kolejne tematy o tym samym, wszystko jest już napisane

Odpowiem po raz ostatni - Najczęstszą przyczyną pojawiania się wody w kanale wentylacyjnym i na dywaniku pasażera jest dostawanie się jej przez wlot powietrza z zewnątrz.
      Trzeba zdjąć wycieraczki szyb i plastikowe podszybie po zdjęciu widać będzie na wysokości akumulatora wlot powietrza i osłonę, wystarczy przygiąć do środka blachę (osłonę wlotu) w stronę kabiny tak żeby jej rant nie wystawał za rynienkę podszybia, wtedy woda podczas deszczu czy mycia auta będzie spływała po niej do odpływu zamiast do wlotu powietrza i w konsekwencji do wentylatora i kanału aż do filtra kabinowego.
      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Ok, przepraszamy bardzo! i dzięki wielkie za informację, bardzo przydatną , zaraz spróbuje to zrobić!
        Pozdrawiam
        Mój szarak

Comment

Working...
        X