Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co jaki czas odpalać... ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co jaki czas odpalać... ?

Witam, zwracam się do Was z prośbą o radę. W lipcu wyjeżdżam za granicę. Samochód zostaje w kraju. Będzie stał z garażu. Nie będzie mnie ok miesiąca. Poradźcie mi co jaki czas należałoby go odpalać? A może tylko odłączyć akumulator (z tego co kojarzę wystarczy tylko "-") A może nie trzeba robić nic? Z góry dziękuję za pomoc!

miesiac to nie duzo!odlacz aku ale odlacza sie + (na moje oko), ale tak raz na tydzien/2 tyg mozna by przepalic

Comment

Rzeczywiście miesiąc to nie tak znowu długo, odłączenie akumulatora powinno wystarczyć, według mnie nawet nie trzeba przepalać, a jeśli już przepalać to do momentu włączenia wentylatora, krócej nie ma sensu

Comment

ja bym jeszcze zalal do pelna

Comment

Wystarczy że odłączysz akumulator i będzie z głowy. Nie potrzeba odpalać, bo samo odpalenie więcej będzie kosztowało akumulator niż jak by stał cały czas w bezruchu. Chyba ze tak jak napisał Kamillo20 do załączenia akumulatora. Ale moim zdaniem na tak krótki okres czasu wystarczy ze odłączyć klemy i już.

Comment

Na miesiąc czasu nie trzeba nic robić.Posprawdzaj tylko stan płynów i ogólną obsługę(cisnienie w oponach itp.)

Jak masz alarm i odłączysz aku to współczuję konfigurowania pilota.Każda odpinka resetuje memory.Po powrocie podłacz prostownik pod aku-ale małym prądem na wzbudzenie elektrolitu
            ビートル ジョン

Comment

dziękuję za odpowiedź
              Nawet po odpięciu akumulatora nie ma problemu z alarmem... więc nie powinno być źle
              Dzięki jeszcze raz

Comment

Working...
              X