Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocne drganie wewnątrz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mocne drganie wewnątrz

Witam
    Mam problem i sam nie potrafię sobie poradzić z nim, proszę Was o pomoc.
    Sprawa dotyczy bardzo odczuwalnych drgań , wibracji wewnątrz auta , po naciśnięciu gazu.Problem zaczyna się po przekroczeniu ok 110 km/ h Być może jet to tylko moje subiektywne wrażenia że coś jest nie tak jak powinno być. Wiadomo że z taką prędkością nie poruszam się na co dzień ( jazdo po mieście do pracy) Zauważyłem ten problem na trasie do Niemiec. Dodam że nie odczuwam żadnych drgań na kierownicy, auto prowadzi się bardzo dobrze. Zawsze po dodaniu gazu przy prędkości powyżej 110 jest ten sam efekt. Wydaje mi się że po osiągnięciu ponad 160 - 170 km/h drgania są nieco mniejsze.Gdy auto osiągnie np 140km/h i puszczę gaz wibracje ustają.Mam dylemat i zarazem obawy przed powrotem do Polski czy aby nie jest to coś poważnego i czy zdołam pokonać bez przeszkód ponad 1200 km.
    Z góry dziękuję za wszystkie sugestie pomocne w rozwiązaniu problemu.

w jakim stanie masz poduszki silnika ??
    VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
    powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
    Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

W tym problem że jeszcze nie sprawdziłem poduszek silnika , brak czasu. Też brałem pod uwagę poduszki, tyle że wcześniej byłem posiadaczem VW i w nim padła mi poduszka, ale objawy były zupełnie inne,silnik drgał na wolnych obrotach.Natomiast teraz odczuwalne drgania są dopiero po przekroczeni 110km.

Comment

wyważeni kół , czy przy hamowaniu nie ma bicia na kierownicy = krzywa tarcza , luzy na końcówkach ... ale zacznij od kół ...
        VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
        powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
        Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Zamieszczone przez hayboss Zobacz posta
          wyważeni kół , czy przy hamowaniu nie ma bicia na kierownicy = krzywa tarcza , luzy na końcówkach ... ale zacznij od kół ...
          Tarcze i szczęki z przodu wymienione w lipcu, brak bicia ,drgań na kierownicy, po puszczeniu kierownicy auto jedzie prosto bez ściągania.Jeśli chodzi o wyważenie kół istnieje prawdopodobieństwo że trzeba będzie sprawdzić, zastanawia mnie tylko fakt że gdyby miały to być końcówki czy też koła( wyważenie) drgania wewnątrz były by odczuwalne chyba cały czas. Problem występuje jedynie po dodaniu gazu po zdjęciu nogi z gazu wibracje ,drgania zanikają.

Comment

moze pólosie sie wykrzywiły, np od ostrego ruszania z piskiem opon, kumpel mial taki przypadek w golfie 4, tylko ze u niego tak sie wykrecily, ze uniemozliwialo to jazde,
            sigpic
            niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

A może nie pali na wszystkie gary przez co nie przyspiesza równomiernie tylko tak "skokowo"?
              Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
              Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Zamieszczone przez Domanoid Zobacz posta
                A może nie pali na wszystkie gary przez co nie przyspiesza równomiernie tylko tak "skokowo"?

Przed wyjazdem wymieniłem przewody wysokiego napięcia ( Bosh) oraz świece( NGK), więc mogę to prawdopodobnie wyeliminować. Według mnie przyspiesza dynamicznie.
                Jeśli chodzi o wypowiedź @sobotaz , w sprawie " ruszania z piskiem" i wykrzywionych półosi, jakoś wydaje mi się to mało prawdopodobne. Brak mi pomysłu co może być przyczyną takiego zachowania auta. Liczę ( to raczej złe słowo) że ktoś z Was miał podobny przypadek i poradzi mi jak rozwiązać ten problem .

Comment

Working...
                X