Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuning Hani VI 1,5 V-tec 90kucy 96 r 5D

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tuning Hani VI 1,5 V-tec 90kucy 96 r 5D

witam,
    mam do was pytanko z wiedzy ogólnej , posiadam ten samochodzik już od roku, jak na razie jedyny tuning a raczej upiększenie to były fajne felgi 15C ale chciałbym pójść dalej, myślę o jakiejś nakładce na grill, a widziałem takie wężyki które sie wkleja na ranty grila ( wie ktos gdzie to można kupić i czy to jest dobre). myslałem również o wymianie klamek, te orginalne mi sie nie podobają, a za inspirowały mnie klamki z Alfy 04, cudo tylko nie bardzo miał bym pojęcie żeby to samemu zrobić. mam nadzieje że ktos z was udzieli mi fajnych rad lub pomysłów co bym mógł jeszcze zmienić.a mam w planach wymianę podświetlenia w środku, czytałem juz na ten temat trochę..... to sie rozpisałem, licze na podpowiedzi... dzieki

nie wspomniałęm o tym że mam również zamiar zwiększyć jej moc, nie wiem jeszcze czy przez CHIPA i załóżyć turbo, musiał bym pogadac na ten temat z mądrą osoba znająca sie na takich sprawach, ale nie wiem czy w Chojnicach, w moim mieście znajde taka :P bo nie widziałem Hani po tuningu, chyba jako pierwszy zaczynam he
    Last edited by Gość; 14-04-2010, 00:13.

SIEma
    Tez jestem szczęśliwym posiadaczem Hani VI. (5D 98r.) z troszke mniejszym silnikiem CO to tuningu ja swojej bardzo nie upiekszałem bo brak czasu ale w swojej zrobiłem podświetlenie wew. CO jeszcze... Pytasz o grill ja właśnie mam taki jak napisales. Kupiłem taka taśmę rantówka chyba sie nazywa jest tego w brud na allegro okleilem i ładnie nawet wygląda co jeszcze ładną końcówkę z dyfuzorem założyłem na wydech. teraz przymierzam sie do koleczek aha no oczywiście jakieś światełka. nie wiem masz jakieś Xeony czy żaróweczki "xeonowe" zawsze to jakis bajer możesz tez przywalić oświetlanie tablicy ja mam na biało gites jest

Mówisz ze masz 15" , możesz napisać jakie masz opony wsadzone?? ??

Comment

no już mam ten grill oklejony tym wężykiem, nawet fajnie wygląda. nakleiłem sobie również taka listwe ale 22 mm na tylna klapę, też fajnie wygląda. nie bardzo wiem co to jest podświetlenie ,,WEW" mógłbyś streścić???
      o końcówce też pomyśłę, a w trakcie jestem właśnie wymiany boczny migaczy na białe z acorda, podobno pasują. kółka tak ja na zdjęciu widać, 15C a opony GOODYEAR 195/55 i z tego co jest na drogach i co się orientowałem to tylko i wyłącznie to! a i odczujesz spalanie jak jeździłeś na 14C oryginal zima. i prowadzenie trochę gorsze, mocniej trzeba koło trzymać. no i jak na moja moc czyli 90koni to koła za duże. za słabe są te samochody na takie szerokie koło. miałem problem przed kupnem czy kupić 15 czy 16 cali. teraz widze że z tą oponą i 16 by weszło lecz wtedy to ten samochód wogóle by nie jechał.świateł nie zmieniałem, mam 50% Xenon żarówki, takie po prostu tańsze Xenony, za 25 zł od sztuki, ale od razu lepszy efekt światła i świeci na biało nie na żółto.
      a co do oświetlenia tablicy? chodzi ci o przód? bo tył ma... jak to zrobić???

Comment

juz ci pisze: oświetlenie wew. czyli deska rozdzielcza podswietlenie zegarow, swiatlo w podsufitce tyle ja mam możesz dodać tez sobie jakąś gałkę zmiany biegów z podświetleniem jak już tak bajerujesz

a co do kółek co masz na myśli "odczujesz spalanie"? więcej czy mniej pali ? mówisz tez ze prowadzenie kiepskie... ja dużo jeżdżę wiec jak myślisz pakować się w 15" 195/55 czy darować sobie i brać 14 jakieś milutkie ?? ??

oświetlenie tylnej tablicy chodziło mi kupiłem żarówki (4 ledy) na allegro hit ) idealnie biała tablica super efekt jak dla mnie

Comment

nad podświetleniem środka też już myslałem, zobaczymy jak temat sie rozwinie w tym kierunku.
          a jeżeli chodzi o te 15C to oczywiście spalanie wzrośnie, dużo trudniej rozwinąć prędkość, nie wiem dokładnie o ile ale jak u mnie to na tych 15C latem jest jak zimą na 14C. około 200 km za 100 zł w mieście. na 14C średnio robiłem 650 km na całym zbiorniku, teraz zrobie chyba z 500 km... no ale cóż, ładniej będe wyglądał na stacji jak będe tankował... a czy mam nogę ciężką??? raczej tak, nie lubie zmiany ptzy 2000 tyś obrotów, raczej tak przy 3000!!

Comment

no chyba ze tak wyczerpałeś temat na maxa ja tez lubię depnąć ale najważniejsze jest żeby dało rade tira wyprzedzić

Comment

tira da rade wyprzedzić jak jedziesz sam bez problemu
              w 5 osób... trzeba się długo zabierać za taki zestaw. ja ostatnio z 150 km wyprzedzałem 5 aut w tym tira, z tej predkości na standardzie hamulce ciężko było :P

oczywiście cięzko było wyhamować bo musiałem się chować...
              Last edited by Domanoid; 20-04-2010, 15:39.

Comment

Working...
              X