Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zasyfialy lakier (po umyciu tez)
Collapse
X
-
Roberto spróbuj wypolerować,tutaj może znajdziesz jakąś podpowiedź
Co mogę we własnym zamresie i własnoręcznie zrobić z lakierem, aby lakier znów błyszczał jak kiedyś. Niestety nier mam pojęcia na temat malowania. Więc co proponujecie biorąc pod uwagę brak moich umiejetnosci w malowaniu. Proszę o poradę bo według mnie lakier u mnie zaczyna blaknąc a ahnia traci na swoim pięknie
-
-
A ja podsyłam takie linki znalezione kiedyś na forum o czyszczeniu aut:
https://moto.allegro.pl/item97443138...s_renault.html
https://moto.allegro.pl/item96526027...yszczenia.html
https://moto.allegro.pl/item93946149...y_rodzaje.html
Wszystko jest od jednego sprzedawcy. Ma szampony, fillery, szpachle, gąbki do polerki, ścierki etc.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
Mam taka paste do polerowania, uda mi sie nia wypolerowac auto? Nigdy tego nie robilem. No i czy musialbym kupowac takie sciereczki jak nytmare podal do niej czy taka szlifierka katowa tez da rade, chociaz slyszalem, ze lepiej nia nie robic.
Opis pasty: Pasta mocno scierna do usuwania zarysowan po szlifowaniu oraz do odnawiania powlok zmatowionych.Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!
Civic EJ9 12.2009 - 01.2014
Comment
-
W żadnym wypadku szlifierką !!!!! To co masz na rysunku na opakowaniu to maszynka do polerki mechanicznej i nie ma nic wspólnego ze szlifierką,
Comment
-
Dokładnie tak jak mówi Tomo. Szlifierką kątową to sobie można ciąć rury, gwinsztangi itp., itd. Tutaj jeśli już to maszynką do polerowania i najlepiej taką która ma regulowaną ilość obrotów na minutę, bo bardzo łatwo zedrzeć sobie wierzchnią warstwę lakieru. Ja stosuję stare swoje czyste materiały, jakieś stare swoje tshirty
Comment
-
Ja korzystam od 2 lat z takiej:
Jestem z niej zadowolony, dobrze działa na mniejsze zarysowania (kamyki, rysy od szczotek w myjni automatycznej), dobrze poleruje plastiki. Zużyłem jej około połowę a zapłaciłem coś koło 5zł. Nie radzi sobie z plamami, które zostają po ptasich odchodach i wiadomo głębszymi rysami. Bardzo dobrze się rozprowadza i po pierwszej aplikacji widać czy daną rysę trzeba jeszcze raz potraktować czy już nie. Wszystkie plastikowe elementy (lusterka, klamki, część grilla) po potraktowanie tą pastą świeciła się jak z salonu.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
-
Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz postaJa już któryś sezon korzystam z pasty lekkościernej G3. Efekt też bardzo dobry, jestem zadowolony.
Jeśli pasta Farecla G3 jest lekkościerna,to ja biorę udział w następnej edycji tańca z gwiazdami.Lekkościerna to jest pasta G10.
A po G3 lakier jest matowy-pasta służy bardziej go usuwania grubych rys i jakichś wad lakierniczych,a nie do polerowania.
Pasta Tempo to też jest kicha,polecam Turtle Wax Scratch & Swirl Remover-ładnie usuwa delikatne rysy i co ważne-nadaje połysk,po tym można wrzucić wosk koloryzujący Color magic.
A tak poza tym dla mnie wogóle ten lakier wygląda na nie umyty.
Comment
-
Zamieszczone przez CM Punk Zobacz postaJeśli pasta Farecla G3 jest lekkościerna,to ja biorę udział w następnej edycji tańca z gwiazdami.Lekkościerna to jest pasta G10.
A po G3 lakier jest matowy-pasta służy bardziej go usuwania grubych rys i jakichś wad lakierniczych,a nie do polerowania.
"G3 jest uniwersalna. Umożliwia usunięcie różnego rodzaju defektów powierzchni:
* Śladów kurzu
* Zacieków
* Skórki pomarańczowej
* Zadrapań
* Utlenienia"
Do większych defektów lakierniczych zastosowałbym Automax.
PS. Jeżeli masz predyspozycje to i bez tego proponuję strat w programieLast edited by Sebulerbin; 08-04-2010, 14:15.
Comment
-
Ja mam i pastę G3 i G10.G3,jak weźmiesz w palce,czo czuć malutkie cząstki ścierne,a jak nałożysz na lakier,to podczas rozprowadzania słychać wyraźny dźwięk tarcia,jakby drobnym papierem ściernym.To jest bardzo ostra pasta i trzeba się z nią obchodzić delikatnie,a ze względu na swą gradację nie nadaje połysku finiszującego,bo do tego jest właśnie mleczko G10.A co do defektów,które wymieniłeś,to usuwa je bardzo dobrze,ale właśnie świadczy to o jej dużych właściwościach ściernych,szczególnie,jeśli chodzi o tzw.skórkę pomarańczy,która występuje na lakierze fabrycznym.
Comment
Comment