Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zasyfialy lakier (po umyciu tez)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zasyfialy lakier (po umyciu tez)

Witam. Co jakis czas jak myje swojego civica to zostaja takie smugi na nim, patrzac na to w sumie nie ma zadnego efektu... Jedynie szyby sa czyste Sami zobaczcie
    Musze wypolerowac auto?
    Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

Roberto spróbuj wypolerować,tutaj może znajdziesz jakąś podpowiedź
    Co mogę we własnym zamresie i własnoręcznie zrobić z lakierem, aby lakier znów błyszczał jak kiedyś. Niestety nier mam pojęcia na temat malowania. Więc co proponujecie biorąc pod uwagę brak moich umiejetnosci w malowaniu. Proszę o poradę bo według mnie lakier u mnie zaczyna blaknąc a ahnia traci na swoim pięknie

Comment

dzieki, wiec wezme sie za polerowanie, mam nadzieje, ze pomoze

Comment

:Robert6oo polecam forum www.kosmetykaaut.pl

Comment

A ja podsyłam takie linki znalezione kiedyś na forum o czyszczeniu aut:
          https://moto.allegro.pl/item97443138...s_renault.html
          https://moto.allegro.pl/item96526027...yszczenia.html
          https://moto.allegro.pl/item93946149...y_rodzaje.html

Wszystko jest od jednego sprzedawcy. Ma szampony, fillery, szpachle, gąbki do polerki, ścierki etc.
          Napijmy się piwka
          Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
          Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
          Sprzedam części z EJ9

Comment

Mam taka paste do polerowania, uda mi sie nia wypolerowac auto? Nigdy tego nie robilem. No i czy musialbym kupowac takie sciereczki jak nytmare podal do niej czy taka szlifierka katowa tez da rade, chociaz slyszalem, ze lepiej nia nie robic.

Opis pasty: Pasta mocno scierna do usuwania zarysowan po szlifowaniu oraz do odnawiania powlok zmatowionych.

Comment

W żadnym wypadku szlifierką !!!!! To co masz na rysunku na opakowaniu to maszynka do polerki mechanicznej i nie ma nic wspólnego ze szlifierką,
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Dokładnie tak jak mówi Tomo. Szlifierką kątową to sobie można ciąć rury, gwinsztangi itp., itd. Tutaj jeśli już to maszynką do polerowania i najlepiej taką która ma regulowaną ilość obrotów na minutę, bo bardzo łatwo zedrzeć sobie wierzchnią warstwę lakieru. Ja stosuję stare swoje czyste materiały, jakieś stare swoje tshirty

Comment

a ta pasta dobra bedzie ? "Mocno scierna" czyli dluzej bedzie trzeba scierac? Moze lepiej zapytam znajomego lakiernika zebym nie spapral czegos

Comment

ja bym na poczatek spróbowal tempo pasta lekkoscierna a jesli nie pomoze to dopiero tym srodkiem.

Comment

Ja już któryś sezon korzystam z pasty lekkościernej G3. Efekt też bardzo dobry, jestem zadowolony.

Comment

Ja korzystam od 2 lat z takiej:

Jestem z niej zadowolony, dobrze działa na mniejsze zarysowania (kamyki, rysy od szczotek w myjni automatycznej), dobrze poleruje plastiki. Zużyłem jej około połowę a zapłaciłem coś koło 5zł. Nie radzi sobie z plamami, które zostają po ptasich odchodach i wiadomo głębszymi rysami. Bardzo dobrze się rozprowadza i po pierwszej aplikacji widać czy daną rysę trzeba jeszcze raz potraktować czy już nie. Wszystkie plastikowe elementy (lusterka, klamki, część grilla) po potraktowanie tą pastą świeciła się jak z salonu.
                        Napijmy się piwka
                        Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
                        Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
                        Sprzedam części z EJ9

Comment

Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz posta
                          Ja już któryś sezon korzystam z pasty lekkościernej G3. Efekt też bardzo dobry, jestem zadowolony.

Jeśli pasta Farecla G3 jest lekkościerna,to ja biorę udział w następnej edycji tańca z gwiazdami.Lekkościerna to jest pasta G10.
                          A po G3 lakier jest matowy-pasta służy bardziej go usuwania grubych rys i jakichś wad lakierniczych,a nie do polerowania.
                          Pasta Tempo to też jest kicha,polecam Turtle Wax Scratch & Swirl Remover-ładnie usuwa delikatne rysy i co ważne-nadaje połysk,po tym można wrzucić wosk koloryzujący Color magic.
                          A tak poza tym dla mnie wogóle ten lakier wygląda na nie umyty.
                          sigpic
                          Mój błękitek
                          http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
                          Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Zamieszczone przez CM Punk Zobacz posta
                            Jeśli pasta Farecla G3 jest lekkościerna,to ja biorę udział w następnej edycji tańca z gwiazdami.Lekkościerna to jest pasta G10.
                            A po G3 lakier jest matowy-pasta służy bardziej go usuwania grubych rys i jakichś wad lakierniczych,a nie do polerowania.
                            No widzisz Ty wiesz jedno, ja wiem drugie. Mnie mówiono ze G3 jest pastą polerską lekkościerną, jednak auto po niej nie jest matowe, tak jak napisaleś. No chyba ze nakładasz preparat i nie polerujesz... G3 słuzy bardziej do drobnych defektów na lakierze, jak to napisano na produkcie
                            "G3 jest uniwersalna. Umożliwia usunięcie różnego rodzaju defektów powierzchni:
                            * Śladów kurzu
                            * Zacieków
                            * Skórki pomarańczowej
                            * Zadrapań
                            * Utlenienia"

Do większych defektów lakierniczych zastosowałbym Automax.

PS. Jeżeli masz predyspozycje to i bez tego proponuję strat w programie
                            Last edited by Sebulerbin; 08-04-2010, 14:15.

Comment

Ja mam i pastę G3 i G10.G3,jak weźmiesz w palce,czo czuć malutkie cząstki ścierne,a jak nałożysz na lakier,to podczas rozprowadzania słychać wyraźny dźwięk tarcia,jakby drobnym papierem ściernym.To jest bardzo ostra pasta i trzeba się z nią obchodzić delikatnie,a ze względu na swą gradację nie nadaje połysku finiszującego,bo do tego jest właśnie mleczko G10.A co do defektów,które wymieniłeś,to usuwa je bardzo dobrze,ale właśnie świadczy to o jej dużych właściwościach ściernych,szczególnie,jeśli chodzi o tzw.skórkę pomarańczy,która występuje na lakierze fabrycznym .
                              sigpic
                              Mój błękitek
                              http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
                              Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Working...
                              X