witam mam pewien problem. gdy chce nacisnac pedał gazu na poczatku jazdy musze uzyc wiecej sily, a gdy juz raz wcisne pozniej jest dobrze. nawet podczas jazdy gdy hamuje skrzynia i puszczam gas to podczas naciskania tez to sie dzieje. Jak to mozna naprzawic? wyglada na to ze go troszke przycina .U kolegi w hondzie tez tak sie dzieje. Nie wiem moze by pomoglo jak bym popsykał WD-40 ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Delikatne przycinanie pedału gazu
Collapse
X
-
Mam ten sam problem, jak po odpaleniu ruszam i wciskam pedał gazu. Jakby coś przyblokowywało pedał gazu, dlatego muszę mocniej wciskac gaz co powoduje szarpnięcie. Ale później jest ok, sporadycznie powtarza się to przy ruszaniu w trakcie jazdy.
Jak bedę miał czas jutro albo pojutrze spróbuje powalczyc z tym problemem, to coś o tym napisze jak efekty. U mnie przepustnica raczej nie była czyszczona, mechanior z rodziny coś by mi powiedział, ale zwróce na to uwage.
Comment
-
Problem leży w tym, że wyczyściliście klapę przepustnicy ze smaru. Nasmarujcie ją ponownie smarem w miejscach styku z obudowa. Jeśli po nocy nie pomoże, jest jeszcze możliwość regulacji kółka linki gazu. Jest śrubka kontrująca, która zatrzymuje przepustnicę w pozycji zamkniętej, ale nie dociśniętej do obudowy.Napijmy się piwka
Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
Sprzedam części z EJ9
Comment
Comment