Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Delikatne przycinanie pedału gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Delikatne przycinanie pedału gazu

witam mam pewien problem. gdy chce nacisnac pedał gazu na poczatku jazdy musze uzyc wiecej sily, a gdy juz raz wcisne pozniej jest dobrze. nawet podczas jazdy gdy hamuje skrzynia i puszczam gas to podczas naciskania tez to sie dzieje. Jak to mozna naprzawic? wyglada na to ze go troszke przycina .U kolegi w hondzie tez tak sie dzieje. Nie wiem moze by pomoglo jak bym popsykał WD-40 ?

u mnie ten sam problem jak juz troche wcisne pedal gazu i pozniej puszcze to gdy znow chce wcisnac musze uzyc troszke wiecej sily (takie przyciecie) nieby nic w tym takiego strasznego ale nie przyjemnie szarpie ;]

Comment

Ja tak mam po czyszczeniu przepustnicy, rozkręciłem ją na czynniki pierwsze i słabo złożyłem przez co blokuje się przepustnica , efekt jest taki jak u was, po nocy pedał się blokuje jeżeli objawy u was są po czyszczeniu, to wd 40 nie pomoże.

Comment

Mam ten sam problem, jak po odpaleniu ruszam i wciskam pedał gazu. Jakby coś przyblokowywało pedał gazu, dlatego muszę mocniej wciskac gaz co powoduje szarpnięcie. Ale później jest ok, sporadycznie powtarza się to przy ruszaniu w trakcie jazdy.
        Jak bedę miał czas jutro albo pojutrze spróbuje powalczyc z tym problemem, to coś o tym napisze jak efekty. U mnie przepustnica raczej nie była czyszczona, mechanior z rodziny coś by mi powiedział, ale zwróce na to uwage.

Comment

No i d.......a psiknąłem porządnie WD40 , a później przesmarowałem TOWOTEM . Według mnie to w przepustnicy coś haczy albo może linka uszkodzona.

Comment

Problem leży w tym, że wyczyściliście klapę przepustnicy ze smaru. Nasmarujcie ją ponownie smarem w miejscach styku z obudowa. Jeśli po nocy nie pomoże, jest jeszcze możliwość regulacji kółka linki gazu. Jest śrubka kontrująca, która zatrzymuje przepustnicę w pozycji zamkniętej, ale nie dociśniętej do obudowy.
            Napijmy się piwka
            Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
            Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
            Sprzedam części z EJ9

Comment

Working...
            X