Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic VI gen z silnikiem diesla

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VI gen z silnikiem diesla

Witam!
    Moje pytanie kieruję do posiadaczy civiców VI gen z silnikiem diesla. Mam okazję kupić taką hondę. Obecnie jeżdżę benzyniakiem 1,4 90km i chciałbym się was zapytać jak się sprawuje diesel? Jakiej produkcji jest ten silnik? Czy koszty serwisowania są drogie? Ta honda ma przejechane 230 000 km. Czy to jest dużo? Na pewno będę musiał wymienić rozrząd i filtry. Jakie koszty mnie czekają? I w ogóle jak wam się sprawuje.(elastyczność, spalanie, kultura pracy) Ja raczej jestem zwolennikiem benzyniaków i mam przed sobą trudny wybór. Proszę was o opinie.
    Rocznik 99 5d D14Z4 1,4 is

Jeśli jeździsz na dalekie trasy to spoko. Silnik jest Rover'a i to dość głośny motor albo słabo wyciszona jednostka. Rozrząd to dosyć spory koszt(zależne od tego co się wymienia) ale po przeczytaniu forum i kilku dobrych kluczach da radę samemu wymienić. I może jeszcze jedno- to jest diesel wiec ogrzewanie po kilku kilometrach. Jeśli masz w większości krótkie trasy to pozostań przy benzyniaku.
    Mówię o silniku 20T2N
    Last edited by aikidoq; 25-01-2010, 20:40. Powód: dopisek

Comment

tak jak aikidog mowi tez mam diesla i wiem jak to jest motor głosny ale przy zimnym silniku,rozdzad troszkę drogi komplet 3 rolki i 2 paski 430 zł zapłaciłem,spalanie nie wiele 6 litra,ogrzewniem nie jest tak jak w innych autach taki typ silnika przebieg 230tys to normalka u mnie jest przeszło 240 tys.
      sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Working...
      X