Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3d i narty?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 3d i narty?

Witam!
    Niech mnie ktoś oświeci... Jak najlepiej przewieźć narty w 3d hatchbacku? Czy jest np. możliwość zamontowania bagażnika dachowego?

Są cuhwyty magnesowe na dach gdzie zakłądasz to jak antenę CB i do tych uchwytów montujesz narty. Chyba najprostrze roziwązanie (jeśli nie wejdą do środka). Przykładowo -> https://www.allegro.pl/item884490982..._zamykany.html chociaż widziałem też za 140 coś, musisz poszukać.

Comment

Dzięki za info. Prawdopodobnie będę musiał jednak upchać narty do środka, bo dla 3-4 wypadów na stok to trochę zbyt kosztowne (3 pary nart). Myślałem raczej o bagażniku z belkami, ale chyba nie ma jak go zamocować.

Comment

Nie widzę problemu z montażem bagażnika dachowego. Ja odziedziczyłem bagażnik z sedana 6gen i bezproblemowo wożę 2 pary desek na dachu.
        Napijmy się piwka
        Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
        Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
        Sprzedam części z EJ9

Comment

Nie bardzo wiem, jak montujesz ten bagażnik na dachu 3d (do czego?). Chyba, że to jakiś specjalny model bagażnika, bo autko masz normalnych wymiarów (swoją drogą - ładna furka, gratuluję)

Comment

Bagażnik z przodu łapie się wnęki drzwi taką wygiętą blachą, a gumowe podstawki które stoją na dachu skręcane są do tej wnęki śruba na imbus. Ze względu na pochodzenie bagażnika z sedana to samo jest z tylu, z tymże blachę trzeba złapać we wnęce tylnej szyby. Jak znajdę linka do podobnego bagażnika to podrzucę.
            Napijmy się piwka
            Sprzedam części z EJ9

Comment

Zamieszczone przez nytmare Zobacz posta
              Jak znajdę linka do podobnego bagażnika to podrzucę.
              Będę bardzo wdzięczny

Comment

To jest coś bardzo podobnego to tego bagaznika:
                https://www.allegro.pl/item899476329..._nowy_f_v.html
                https://www.allegro.pl/item901049286...laguna_ii.html

Zaczepy bagażnika sa montowane przy drzwiach i dokręcane śrubami tak, że stopa która stoi na dachu przyciągana jest do dachu w miarę dokręcania śruby. Bagażnik był kupowany do sedana wiec spasował do HB. Wymieniłem tylko uchwyty na nim z rowerowych na narciarskie. Może się uda strzelić mu fotkę w weekend bo leży w garażu, ale nie na 100% bo zabiegany będę.
                Napijmy się piwka
                Sprzedam części z EJ9

Comment

Mam gdzieś w piwnicy taki bagażnik,jak ten z Laguny, zamykany na klucz nawet . Muszę go odgrzebać i zobaczymy, co wyjdzie z tych przymiarek.

Comment

Working...
                  X