Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Niedziałający kluczyk" (nie da sie nim odpalic silnika)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• "Niedziałający kluczyk" (nie da sie nim odpalic silnika)

witam, jeden z dwoch kluczyków nie dziala... tzn nie da sie nim odpalic silnik poniewaz nieda sie go przekręcic. Trzeba z minute pokombinowac tzn powysuwac poruszac nim itd i wkoncu uda sie przekrecic. Na szczescie mam drugi kluczyk z ktorym niema problemu i da sie przekrecac i odrazu odpala. Miał ktos juz taki problem ? wie ktos ile trzeba wyłozyc na dorobienie takiego klucza z immobiliserem ?

a gdybyś wziął oba kluczyki do majstra co dorabia klucze i może wystarczy gdzieś coś doszlifować albo coś.
    wyjdzie zdecydowanie taniej niż dorabianie kluczyka z immo.

Comment

Koledzy honde mam od 2msc i tez mam taki sam problem tyle ze mam 3 kluczyki oryginalne z czego jeden to podobnie jak u kolegi raz na 10 minut da rade, drugi jeszcze ciagnie a 3 nowka(czerwony), kolega ostatnio placil okolo 350 zl do corsy z 2001r ale niestety wysylka to zalatwial bo koles nie z naszego miasta, Z DRUGIEJ STRONY CIEKAWE CZEMU TE KLUCZYKI SZYBKO SIE WYRABIAJA W VW MIALEM 18 LAT I DAWAL RADE
      vdfxv

Comment

Kolego "kristof" tym czerwonym nie odpalisz silnika on słuzy do jakis zabaw z immobiliserem ale niewiem dokladnie o co chodzi za chwile napsize ile bedziek osztowac mnie dorobienie kluczyka bo bede gadałz gosciem

a wiec tak dzwoniłem do goscia i w moim przypadku kiedy jeden kluczyk juz jest wyrbiony i praktycznie nie da sie nim odpalic auta a drugi zapasowy jeszcze jest dobry to dorobienie nowego klucza z wzoru z zapasowego bedzie mnie kosztowało 130-140 zł (przypominam ze mam IMO)

Jeszcze pomyslałem tak ze narazie niebede wyrzucał pieniedzy w błoto i dorobie jak zapasowy sie wyrobi i juz nie bede miał zadnego ale po rozmowie z gosciem jest to zły pomysł poniewaz on wtedy bedzie musiał odtworzyc ten kluczi bedzie to kosztowało dwa razy wiecej niz jak mam kluczyk na wzór. wiec lepsza opcja chyba bedzie teraz nazbieranie pieniedzy i dorobienie zapasowego. Zawsze to lepiej zapłacic te 130 zł niz 500 zł albo wiecej w ASO ...
        Last edited by Gość; 15-01-2010, 22:06.

Comment

tyle ze ja nie mam immobilisera w kluczyku tak jak wy koledzy wiec chyba czerwonym odpale hanke, heh trzeba to sprawdzic
          vdfxv

Comment

kluczyk -kamienie w stacyjce układaja sie do kluczyka którego czesto używasz i ten nie uzywany jakby nie pasował więc koles ,który dorabia klucze powinien wiedzieć o tym i ten drugi powinien ci doszlifowac,ale bedzie naciagał cie na koszty i kombinował ,wiec idz do drugiego fachowca,który zna sie na kluczach i zamkach,czerwony kluczyk ,koduje imobiliser i jest tylko na jedne uruchomienie silnika

Comment

to teraz mi powiedzcie czy wszystkie hanki mialy immo orginalne???a moze u mnie sie zepsulo i ktos przerobil immo na inny bo mam normalnie schowany wlacznik od odcinania doplywu paliwa
              vdfxv

Comment

Czerwony kluczyk nie służy do "zabaw z immobiliserem" tylko do jego programowania
                ビートル ジョン

Comment

ja za dorobienie kluczyka z immobiliserem zapłaciłem 150zł w zwykłym servisie gdzie dorabiaja klucze

Comment

Tez miałem ten sam problem. Kluczyk którym nie moge odpalic był chyba prawie nie uzywany bo nie widac na nim jakis naturalnych oznak zniszczenia. Nie chciałem za bardzo na siłe probowac go przekrecic bo bałem sie ze rozwale stacyjke i dałem sobie spokój. Jeden w zypełnosci mi wystarczy tylko trzeba uwazac zeby nei zatrzasnac go w bagazniku :P

Comment

Witam, z kolei mi gosc, od ktorego kupowalem samochod powiedzial, ze czerwonym kluczykiem absolutnie nie probowac odpalic, bo zablokujesz stacyjke, a wtedy tylko w ASO moga ci to "odkrecic" i dorobic nowy kluczyk. Takze czerwony tylko do pokazania w ASO w celu dorobienia nowego.

Comment

Working...
                      X