Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy dobrze zrobiłem, że kupiłem?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy dobrze zrobiłem, że kupiłem?

Witam!
    Drodzy forumowicze jeśli mogę tak się do Was zwracać...
    Otóż muszę się pochwalić, że dziś dokonałem zakupu sprzętu car audio do mojej Hani VI gen.
    Zdecydowałem się na zakup głośników w oryginalnym rozmiarze 13 cm do przodu (z tweeterami) i 13 cm do tyłu (2-drożne) oraz skrzyni niskotonowej....
    LINKI:
    1) https://allegro.pl/item862632625_hel...nica_hurt.html do przodu
    2) https://allegro.pl/item865758868_alp..._promocja.html do tyłu
    3) https://allegro.pl/item863403641_hel...m_malutki.html

Dlaczego 13-tki??
    NIe chciałem bawić się w wygłuszanie matami drzwi, ale nie chciałem też tracić bardzo na jakości - najbardziej lubię słuchać silnika mojej Hani, ale jak coś czysto gra to też fajnie
    A nieskotonowy dlatego, bo obawiam się, że same głośniki nie podbiją mi aż tak basu jakbym chciał, a do tego nie chcę żeby huczały w drzwiach bez wygłuszenia....
    Montaż niebawem.... Napewno się pochwalę na spociku heheh
    CO MYŚLICIE O MOIM ZAKUPIE????????????
    Bo mam 7 dni na rozmyślenie się, a nie chciałbym po zamontowaniu jakoś bardzo sie rozczarować...
    Całość kosztowała mnie w Media w Łodzi 1047,00 zł. :/ - pytanie tylko co innego w tej cenie...

jednostka sterująca PIONEER
    Last edited by Gość; 04-01-2010, 21:20.

powiem szczerze że nie znam tej firmy, ale na forach dobrze się o nich wypowiadają

i podobno jakość do ceny jest bardzo dobra ...
    VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
    powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
    Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

jeśli chodzi o te 13 alpine to są naprawdę spoko bo ja mam też z tej firmy tylko 16,5 i naprawdę fajnie grają. mogę powiedzieć ze jestem z nich zadowolony

Comment

dziś sprawdziłem, czy głośniki będą pasować...... i wkur.wiłem się niemiłosiernie...
        Przed zakupem nie sprawdzałem jakie mam i sugerowałem się wypowiedziami na forach...
        Co się okazał...
        Z przodu mam głośniki o rozmiarze 16,5 a nie 13 cm, a z tyłu 6x9" a nie też 13 cm....
        Dobrze, że mam możliwość zwrotu i zamiany...
        Także dobrze radzę - zanim zaczniecie bawić się w montaże i zakup sprawdźcie dokładnie. MAskownica z przodu wypina się bez problemu, a z tyłu wystarczy zdjąć półkę i odkręcić 3 śrubki... Unikniecie błędów tak jak ja... heheh

Comment

Zamieszczone przez gambo Zobacz posta
          dziś sprawdziłem, czy głośniki będą pasować...... i wkur.wiłem się niemiłosiernie...
          Przed zakupem nie sprawdzałem jakie mam i sugerowałem się wypowiedziami na forach...
          Co się okazał...
          Z przodu mam głośniki o rozmiarze 16,5 a nie 13 cm, a z tyłu 6x9" a nie też 13 cm....
          i chyba każdy z nas w tym modelu tak ma

Comment

spoko, teraz już wiem..... Ale nie masz pojęcia ile ja się naszukałem na forum..... i wszędzie piszą że 13 cm.
            A nie chciało mi się odkręcać bo zimno jak cholera, a garaz mam nie ogrzewany wiec tylko o 1 stopień cieplej.....
            No cóż... Taka jest cena lenistwa i kombinowania w zimę, ale ja niecierpliwy jestem hehehe

Comment

Pokaż no to forum gdzie pisali że 13cm , albo tego użytkownika , dostanie bana bo coś nie chce mi się wierzyć , z tyłu to po maskowniczy widać ze jajko więc nawet nie trzeba odkręcać
              Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Working...
              X