Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Z góry ciepło w dole mróz? problem z ogrzewaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Z góry ciepło w dole mróz? problem z ogrzewaniem

Witam. Od nie dawna jest posiadaczem civica. Zauważyłem jedną dziwną rzecz nie wiem czy to normalne.. Otóż ogrzewanie chodzi tak.. iż gdy włanczam nadmuch na szybę lub górę ok dostarcza mi ciepłego powietrza bez problemu ale za to wieje mi po nogach mocno zimnym powietrzem z nadmuchu znajdującego się na samym dole. o co tu chodzi...

czy to termostat? ale raczej nie przecież grzeje mi bardzo dobrze... jedynie strasznie wieje zimnem z dolnych nawiewów..
    Last edited by Tomo1; 20-12-2009, 23:25.

Na pewno to nie jest normalne , powinno wiać gorące gdy masz włączone ciepłe na innych nawiewach , prawdopodobnie problem w układzie rozdzielania powietrza innej opcji nie widzę , gdzieś coś się ustawia z zapadkami nie tak jak powinno , musisz się dogrzebać w jakiś cieplejszy dzień i sprawdzić , chyba że ktoś ma mądrzejszy pomysł odemnie
    Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Mam ten sam problem ale to zimne powietrze dochodzi przynajmniej u mnie z okolic filtra kabinowego. Są tam dwa otwory i zastanawiam się nawet czyich niczym nie zakleić badź zatkać. Nie wiem po co one się tam znajdują. Takie samo " rozwiązanie miałem w suzuki swift. Może zna ktoś wyjaśnienie.

Comment

eh teraz całkiem mi przestało działać. Nic nie dmucha hy...pokrętło nie działa.. no niezle kupiłem to honde i nie miłe zaskoczenie...

Comment

Working...
        X