Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D14A3 odblokowana na 90KM , V-max -video

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D14A3 odblokowana na 90KM , V-max -video

Witam poniżej zamieszczam filmik , nakręcony na podkieleckiej obwodnicy na Warszawę , na którym przedstawiam ile moja odblokowana Hanka może z siebie wydolić , droga była górzysta co zresztą słychać , ale uznajmy że tyle to max choć podejrzewam że do 200 na prostej drodze i gdyby wicher tak nie szalał by doszła .

Każdy zawsze pisze ile to jego nie pójdzie , ja postanowiłem pokazać będzie wiarygodniej , jakby ktoś był ciekaw jak idzie po odblokowaniu , nadwozie mam EJ9

Pozdrawiam Kamil608

Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

końcówka wygląda jakbyś dachował ale idzie ślicznie

Comment

Na jakich oponkach ''dokonywałeś pomiarów''?

Comment

Oponka zimowa kleber rozmiar chyba 185/60/14 niestety z niskim indeksem prędkości dlatego szumiało w środku , co do dachowania to wiem że tak wyglądało ale gdyby tak było pewnie nie byłoby tego posta wiem że to idiotyczne tak jeździć po naszych drogach ale tylko raz tak zrobiłem , nie mogłem się oprzeć bo często pisali że 160 to max , a ja czułem że moja może więcej Obiecuję więcej tak nie będę robić , aha i co ważne i miło mnie zaskoczyło , nie czuć wogóle tej prędkości jedzie się pewnie , nie trzęsie kierownicą , hamowanie też całkiem dobre także fajna sprawa ,następnym razem to może u Niemców bo u nas to tragedia

Aha silnik całkowita seria , zero jakichkolwiek przeróbek , benzynka 95 i niestety wiatr w oczy wiał
        Last edited by kamil608; 26-11-2009, 17:04.
        Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

rada?! nie staraj się przekraczać indeksu prędkości na zimówkach w wyższych temperaturach. nawet strach myśleć co by się stało gdyby opona ześlizgnęła sie z felgi przy takiej prędkości.

Comment

Temperatura była ok zera więc raczej ok , a opona z felgi ? no fakt , ale z równie dużym prawdopodobieństwem mogłem zasłabnąć albo dostać zawału , zawsze jest jakieś ryzyko , droga była pusta więc bez obaw o innych zaryzykowałem , predkość nienadająca się do jazdy w żadnym wypadku , ani to ekonomiczne ani bezpieczne ani komfortowe ale przynajmniej wiem że każdy kto mówił że nie rozpędzi się wiecej jak 160 nie miał pojęcia o czym mówi , po to był test ,wiecej nie mam zamiaru go powtarzać

Comment

Oczywiście, że ej9 1.4is seria pójdzie więcej
              moja poszła 200km/h w 3 osoby i na oponach 40/215/16
              pozrr

Comment

a mi nie chce isc wiecej niz 180 na oponach 195/55/15.... jakies rady zeby to poprawic?

Comment

Zamieszczone przez menturio Zobacz posta
                  Oczywiście, że ej9 1.4is seria pójdzie więcej
                  moja poszła 200km/h w 3 osoby i na oponach 40/215/16
                  pozrr
                  moja po prostej 200 troszke z gorki i 205 bylo na predkosciomiezu z tym ze sam jechalem i na oponkach 195

Zamieszczone przez kriZq Zobacz posta
                  a mi nie chce isc wiecej niz 180 na oponach 195/55/15.... jakies rady zeby to poprawic?
                  -redykcja do 4 i jazda do konca;]

Comment

no wlasnie na 4 idzie mi tylko 180... w czym problem?

Comment

mi na 4 też koło 180 szła może mamy zapchane katalizatory, na 5 biegu za to od 180 szła do 200.

Comment

Mi idzie przy silniku D14Z4 (nowszy troszkę D14A8) na 4 idzie do 180, dokładnie na tej prędkości jest odcinka. Na 5 nie chciał iść więcej ale było lekko pod górkę i samochód był załadowany.

Oponki standardowe - 175/60/14

Prędkość mierzona przez GPS, licznik zawsze przekłamuje ;P
                        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Ja sobie zestrajałem licznik z gps jak zmieniałem podświetlenie zegarów

Comment

bardzo ładnie przyspieszała do 160.słyszałem że d14a3 po odblokowaniu miały 100km. tez mam d14a3 ale na sofcie z d14z2 i wydaje mi sie że tak dobrze się nie buja jak twoja.

Comment

Working...
                            X