Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płyn do spryskiwaczy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Płyn do spryskiwaczy.

Mam taki dylemat. W zbiorniku mam jeszcze ¾ letniego płynu, a tu nagle przyszły mrozy. Jak prysnę na szybę, to mi od razu on zamarza. Zastanawiam się, czy:
    1) mogę go zmieszać, dolewając do niego zimowego; chyba nic nie powinno się stać?
    2) czy w ogóle to pomoże?

ad1.
    "Psikałbym" letnim ile wlezie oczywiście w sytuacji gdy chwilowy brak widoczności nie stanowi zagrożenie a potem dolał zimowego. Chyba nie ma jeszcze tak niskich temperatur żeby zamiast zimowego wlać koncentrat celem obniżenia temperatury zamarzania powstałej mieszanki. Nic się nie stanie poza ewentualnym zmiksowaniem zapachu
    ad2.
    jak w pkt 1 - z koncentratem na pewno pomoże

Comment

Cześć

Dolanie małej ilości płynu zimowego może się okazać mało skuteczne, bo wejdzie Ci go tam tylko ok. 1l (z tego co piszesz). Będziesz miał w sumie 5 litrów (bo chyba tyle ma zbiornik) płynu z bardzo słabym 'procentem'
      Jak pisał kolega wcześniej, możesz nalać tam koncentratu, wtedy będzie dużo lepiej.
      Ja jestem w identycznej sytuacji, dolałem do zbiornika jakieś 200ml denaturatu
      Teraz mam pewność, że raczej nie zamarznie. A jak skończę to co mam teraz w zbiorniku to zacznę tankować zimowe...
      Pozdrawiam

Comment

troche wypsikaj troche dolej i tak az wkoncu wymienisz caly na zimowy.........
        tyle

Comment

Zamieszczone przez sulti Zobacz posta
          Cześć
          Ja jestem w identycznej sytuacji, dolałem do zbiornika jakieś 200ml denaturatu
          Teraz mam pewność, że raczej nie zamarznie. A jak skończę to co mam teraz w zbiorniku to zacznę tankować zimowe...
          Pozdrawiam
          Fuj jak pryśniesz na szybę i masz właczony nawiew to niechce czuc tego smrodu w samochodzie ..a fuj :-D -odradzam takie sposoby lepszy koncentrat-albo usunac plyn

Comment

A jak już zamarzł, to co zrobić??

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
              Rozmrozić
              no nic to poczekam do wiosny

Comment

Working...
              X