Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ile jest rezerwy paliwa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ile jest rezerwy paliwa?

witam ile litrow jest rezerwy paliwa w civic 1.4 iS 96? Czyli innymi slowy ile przejade po zaswieceniu sie na stale kontrolki rezerwy paliwa(wiem ze to zalezy ile auto pali wiec moga byc pewne rozbieznosci co do ilosci przejechanych km na rezerwie wiec to sobie policze tylko tak orientacyjnie ile mozna zrobic na rezerwie chcialbym wiedziec)

teoretycznie wg instrukcji obsługi w tej wersji samochodu (mam tą samą) kontrolka zapala się przy 8 litrach paliwa w zbiorniku, z doświadczenia wiem że faktycznie da się ejszcze troche pojeździć na rezerwie ale wiadomo lepiej nie ryzykować...

Comment

nad tym samym się zastanawiam. Wskazówka leży już poniżej zera a lampka rezerwy nie świeci. Ostanio przy takim stanie zatankowałem 43 litry. Jeżeli dobrze kojarzę to zbiornik ma pojemność 54 l. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie

Comment

no wiadomo ze lepiej nie ryzykowac. hmm z tego co mi wiadomo to jest 45 l bak no ale w pon zaleje do pelna to zobacze ile wejdzie i dam znac.

dzisiaj zalalem do pelna i weszlo 45 litrow. a na rezerwie przejechalem jakies gora 20 km. wiec z tego co mowicie to mozliwe ze bak jest tak ok 50 l. nie testowalem zeby do spodu wyjezdzic.
        Last edited by BeatleJohn; 01-12-2009, 17:41.

Comment

też się zastanawiam, bo na maksa zatankwoałam i weszlo 46 litrów. I to już jest z rezerwą czy nie?? Bo jechałam już z dusza na ramieniu, wskazówka poniżej kreski a kontrolka sie nie świeci.
          Honda Civic 1,4I SR Aerodeck Comfort MB8 , 1999/2000, silniczek D14z4 srebrniutka

Comment

no wlasnie tak dziwnie jest troche przynajmniej u mnie z ta rezerwa, zapala sie najpierw jak wskazowka jest na rowna z wskaznikiem i zauwazylem ze jezdzac dalej na rezerwie wskazowka opadla poza skale i rezerwa zgasla, po przejechaniu ja wiem 10 km wskazowka byla troszke nizej jak wczesniej i rezerwa zapalila sie zpowrotem. i wtedy zatankowalem 44.5L dokladnie mowiac.

Comment

U mnie, podobnie dziwnie z tą rezerwą, według papierów bak mam 55l (aerodeck), tankuje niedługo po tym jak się zapali rezerwa i zazwyczaj wchodzi 40-43l, czyli wychodzi na to że mam jeszcze, 12-15litrów w baku, trochę dużo jak na rezerwę, chyba że jednak bak ma mniej.

Comment

Mam takie pytanko czy komuś spadła wskazówka poniżej czerwonej kreski??

Comment

mnie spadła nie raz natomiast jeśli chodzi o świecenie się kontrolki rezerwy to mnie zapala się mniej więcej w rejonie połowy dolnej kreski stanu paliwa w baku. Jeśli u Was się nie świeci to może najzwyczajniej spaliła się żarówka?
                  Sprawdźcie to bo nie ma co ryzykować. Ja w pierwszych dniach posiadania Hondy tak sobie pozwoliłem...jechałem i jechalem i myślałem rezerwa sie nei świeci to sobie pojade jeszcze...i pojechałem 200 metrów przed stacją na samym wjeździe na rondo samochód sie wyłożył...
                  Last edited by R19K10S; 16-09-2008, 22:30.

Comment

mi kontrolka rezerwy działa ale nie wiem czy moge jezdzic gdy wskazówka jest na czerwonym polu. nie wiem czy ona schodzi jeszcze niżej czy to już oznaka pustki w baku (wskazówka na czerwonej kresce)

Comment

U mnie gdy tylko zapali się rezerwa to tankując auto wchodzi jakieś 43-44 litry. Kiedyś jeżdziłem dośc długo na rezerwie i gdy jeszcze auto paliło czyli w baku coś jeszcze było zatankowałem 50l. Czyli bak mieści (chyba) jakieś 54-55l.

Comment

witam jak by co nowy jestem moje autko to honda civic 1,4 s 2002 rezerwa mi sie pali i jak tankuje do pełna to wychodzi jakies 43-45 l

Comment

Ja wczoraj rowniez zauwazylem cos dziwnego..... A dokladniej przy kazdym tankowaniu gazu wlewam ok 2litrow paliwa Kiedys mi sie rezerwa palila i dolalem 4 litry i potem juz jak wczesniej napisalem po 2 litry, rezerwa czasami mrygla i nic wiecej. Wiec mysle ok paliko jest. Wczoraj postawilem samochod na trawie i tyl byl troszke podniesiony, po nocy chcialem odpalic i meczylem i meczylem go i nic :-/ a rezerwa sie nie palila!! zjechalem z trawnika na rowne podloze i tez nic :-/ a strzalka byla troszke ponizej ostatniej kreski. Dopiero jak postal chwile na rownej glebie to odpalil ale z 20 razy krecilem i dopiero.

Czy to oznacza ze nie bylo paliwa???
                          Czy ze stal cala noc pochylony???
                          Czy cos nie tak z ta strzalka od paliwa :-)?

Comment

A w vii generacji 2002 rok ile jest rezerwy bo az sie boje jezdzic na niej bo tak nisko spada a czasami jest wyzej nie czaje tego prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Nie mam pojecia mysle ze to jesdt przez to ze pochylony stal tylko jest pytanie czy bardzo pochylony ogolnie z tego co slyszalem to nie powinno sie wlasnie odpalac silnika na gorce to to ci wszysko splywa w te zakamarki czy gdzies szczegolnie jak nie masz paliwa. A najlepiej trzymaj sobie pol zbiornika i tyle :] i juz klopotow miec nie bedziesz
                            Last edited by BeatleJohn; 01-12-2009, 17:42.

Comment

Ale po co mi pol zbiornika jak mam gaz :-)

Comment

Working...
                              X