Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co wymienić po zakupie samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Co wymienić po zakupie samochodu

Witam, jestem posiadaczem Civica Vi 1.4 iS z 1997 roku. Samochód mam od miesiąca. Obecnie jest na warsztacie, wymieniam w nim kompletny rozrząd razem z pompą wody, do tego wymiana oleju, płyn hamulcowy, płyn chłodniczy, filtr paliwa, filtr oleju, filtr paliwa wymienię w przyszłym tygodniu. Poprzedni właściciel powiedział że wymieniał w nim ostatnio rozrząd, filtry, olej w skrzyni, olej silnikowy, wyregulowane zawory. Jestem jej drugim właścicielem,samochód z polskiego salonu, podobno nigdy nie miało wypadku, przebieg 268 000. Chciałbym zadbać o mojego Civica, co byście doradzili jeszcze wymienić?

Sprawdź przewody hamulcowe elastyczne oraz sztywne pod karoserią. Razem z paliwowymi lubią gnić w miejscu przechodzenia przez przelotki.
    Poza tym zostanie Ci jedynie sprawdzenie kondycji zawieszenia.

Comment

Koniecznie sworznie wahaczy! Górne i dolne. Nieważne, że "nie stuka, nie puka". Będziesz miał spokojną głowę, że zrobiłeś. Sworznie CTR albo 555, żadnej taniochy.
      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Ok, to już wiem co będę robił do końca 2018 roku Chyba że jeszcze ktoś ma jakiś pomysł to zejdzie się nawet do wiosny

Comment

Working...
        X