Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trzeszczenie tył auta/CarAudio.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Trzeszczenie tył auta/CarAudio.

Witam,
    Od tygodnia majstruję przy CarAudio w mojej Hondzie. Jest to model VI 98' sedan, czyli nieszczęsna plastikowa półka ze światłem stopu. Wymieniłem wszystkie głośniki na solidne modele, trafił też przyzwoity wzmacniacz i nowe kable, wszystko piękne/ładnie ale jest malutki problem, gdy podkręcimy głośność troszkę wyżej to z tyłu zaczyna się takie trzeszczenie jakby półka wchodziła w zbyt wielkie drgania, bądź może jest to cokolwiek innego. Chciałbym się tego pozbyć i może ktoś miał taki problem i temu zaradził? Z góry dzięki za wszelakie sugestie.

PS. ewentualnie może da się wymienić tą plastikową półkę na zwykłą "mate"?

I dodatkowe pytanie do was co może być przyczyną "pierdzenia" auta przy naciskaniu gazu na wyższych biegach? Nie jest to końcówka wydechu bo to jest bliżej środka/przodu auta? Zastanawiałem się nad środkowym wydechem ale wolę się upewnić..
    Last edited by szyszeg_; 02-02-2018, 12:57.

Ja mam co prawda coupe, ale półka tylna jest podobna. Po zdemontowaniu jej masz pod spodem uszczelki piankowe wokoło głośników. Ja zerwałem wszystko i dałem paski twardej pianki grubej na około 10-15mm w kilkunastu miejscach. Do tego przerobiłem ten kapsel na środku półki i jest skręcany z budą na stałe. Nie mam już żadnych wibracji.

Comment

Nawet nie wiem czy to nie ta sama półka przy Coupe ale rzeczywiście jutro chwycę piankę i zobaczymy jak to będzie - bo dźwięk jest miodzio, sporo się napracowałem a tu bang taki trzask, że porażka hah.
      Powiedz mi jeszcze bo też w Coupe jest podobny układ wydechowy, co obstawiałbyś jak masz dźwięk "pierdzenia" gdy naciskasz pedał gazu szczególnie na 3-4 biegu się zaczyna, tłumik środkowy czy coś innego?

Comment

Working...
      X