Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Filtr paliwa

Witam, w pdfie "Sam naprawiam" znalazłem, iż "Filtr paliwa silnika z wtryskiem benzyny znajduje się w przedziale silnika, w pobliżu kolektora wtryskiwaczy"

Mogę wiedzieć gdzie to dokładnie jest, czy dostęp jest w miarę łatwy, ile kosztuje nowy i gdzie go znajdę? Pozdrawiam

ile kosztuje to sprawdz w internecie. Znajdziesz go łatwo po prostu idź po wężach od paliwa i zobaczysz go po drodze. Popatrz w internecie jak wygląda i w ten sposób łatwo go znajdziesz.

nie wiem czy to ten silnik ale chyba tak to będzie wyglądać.

Comment

Zamieszczone przez magicrod Zobacz posta
      Witam, w pdfie "Sam naprawiam" znalazłem, iż "Filtr paliwa silnika z wtryskiem benzyny znajduje się w przedziale silnika, w pobliżu kolektora wtryskiwaczy"

Mogę wiedzieć gdzie to dokładnie jest, czy dostęp jest w miarę łatwy, ile kosztuje nowy i gdzie go znajdę? Pozdrawiam
      Pytałem o profilaktyczną wymianę m26 i powiedział żebym sobie dał spokój. Jak nic się nie dzieje to nie ruszaj.

Meizu M2 Note

Comment

Filtr paliwa wypada raz na kilka lat wymienić.
        Nasze paliwo jest dyskusyjnej jakości.

Łap fotkę z jego lokalizacją.
        filtr paliwka.jpg

Comment

Nigdy nie spotkałem się z tym żeby ten filtr był zatkany i rzeba by naprawdę jakiegoś gnoju żeby się zatkał .. Czasem odnoszę wrażenie że jest z gumy .
          Będziesz wymieniał to weź sobie dobrze pasujące klucze bo akurat nieraz jest ciężej odkręcić niż się może wydawać.
          Jak ktoś dowalił na siłę to część chwytowa na puszce się "objedzie" i trzeba go rozłupywać na aucie.
          Po wymianie wysusz auto przed odpaleniem,albo rób na ciepłym to samo wyschnie bo odpalisz ale budę (paliwa wyleci sporo)

Comment

Ja kilka razy miałem akcje z filtrem paliwa, co prawda nie w hondzie.

W jednym przypadku, w filtrze musiało być już od groma syfu+marnej jakości benzyna. Paliwo zamarzło właśnie w puszczce, przy niewielkim mrozie.

Inne zajście, to przerywanie auta na wysokich obrotach. Nikt nie wiedział co się dzieje, sprawdzana była listwa wtryskowa, regulator ciśnienia itp itd, nic nie pomagało. Dopiero wymiana filtra przyniosła oczekiwany efekt :-)

Comment

Wpiszcie sobie w YouTube "ChrisFix fuel filter" gościu pokazuje od środka jak wyglądają filtry po 30 130 i 300 tysiącach mil, generalnie wątpię żeby ktoś u mnie w Hani kiedyś go wymieniał

Comment

Zamieszczone przez Pikolo Zobacz posta
                Ja kilka razy miałem akcje z filtrem paliwa, co prawda nie w hondzie.
                No właśnie,w innych autach to sie dzieje a w poczciwej Hance jakoś nie.W filtrach połprzepływowych "łapiacych" syf swoja strukturą ,albo w bezcisnieniowych z odstojnikami jak w dieslu,to jest nagminne,ale ten to jest jak zwyczajne sito ,mozesz przelać wiadro wody i też przeleci ,nawet bez przepychania pompą.
                Wiadomo ze nie ma rzeczy nie do zatkania...
                Jak ktoś wymieni to niech go potnie ,obejrzymy jaki jest.
                Sprawność łatwo okreslić,odkręcasz górny wąż o listwy i dolny od filtra,jak dmuchniesz i jest swobodny przelot to nawet nie ma co wymieniać..

Comment

No to właśnie w tym filmiku ziomek pokazywał jak wygląda od środka

Comment

@magicrod

Jak wymienisz to przyłączam się do prośby m26 weź potnij i pokaż co tam w środku się podziało?

Comment

Jak tylko znajdę czas to zaprezentuje wam przyjaciele jak to wygląda :-)

Comment

Working...
                      X