Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D14A3 1.4i odmulone 0-180 video

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Moja hanula na 4 biegu to 160 km i koło 5 tyś obrotów i nie chce iść dalej. Ale rozkminiłem że silniczek krokowy Lpg się nie otwiera bo go komp nie puszcza (źle ustawiony komp od gazu na wyższych obrotach) i dlatego obroty stoją w miejscu.

Meizu M2 Note

Comment

Nie dlatego.Masz mikser ,czyli zwężkę.
      photo-1082aaa6-a91d-4644-85d4-89d77a873a2c-for_zoom.jpg
      Jak założysz blosa to będziesz szedł jak dzida do setki,bo na 2 gen. LPG nie działa odcięcie i na poziomym kolektorze potrafi wejść na 9 tysięcy,ponad stówka na dwójce.

Comment

Zacząłem patrzeć na te blosy. Myślałem że to tanie a tu trochę grosza trza wydać, używkę jakąś się zorganizuję i też będzie.

Comment

Ja moalem blosa w vectrze b 16 zaworowym i szlo to jak burza sam musialem to poustawiac bo nikt nie znal sie na tym a i moc byla i male spalanie. Teraz jak dopracuje hanie to tez zaloze 2 generacje i blosa.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            Nie dlatego.Masz mikser ,czyli zwężkę.

Jak założysz blosa to będziesz szedł jak dzida do setki,bo na 2 gen. LPG nie działa odcięcie i na poziomym kolektorze potrafi wejść na 9 tysięcy,ponad stówka na dwójce.
            Też miałem w żółtku to gówno... Czasem jak sobie chciałem pośmigać to wyjmowałem mikser, odpinałem LPG z bezpiecznika i auto leciało totalnie inaczej... Z tego co pamiętam to u mnie było tak, że przy 6800 rpm wracało na benzyne i odciecie było normalnie.

Finalnie sie wkurzyłem i po tym jak się skończyła homologacja butli to dołożyłem nieco grosza i założyłem sekwencję, razem ze ssącym z D15B7 i stożkiem Pipercrossa. To juz poprawiło sporo. Miałem jeszcze w planach 4-2-1 ale nie doczekała bo chwilę później przesiadłem się na sedesa
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2
            ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
              Z tego co pamiętam to u mnie było tak, że przy 6800 rpm wracało na benzyne i odciecie było normalnie.
              Pewnie miałeś czujnik ciśnienia gazu w parowniku i zamulony/za cienki przewód albo zatkany filtr ciekłego.

Comment

Working...
              X