Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tylna wycieraczka, centralny zamek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tylna wycieraczka, centralny zamek

witam, jestem nowicjuszem zarówno tu na forum jak i w posiadaniu civica i mam parę spraw:
    1) MOje pytanie dotyczny samochodu z rocznika 2000 1.4 , wersja dwudrzwiowa, a dokładniej mówiąc jest to wersja gdzie w tylnej klapie w miejscu wycieraczki jest zaślepka. Mam pytanie, czy aby założyć tam wycieraczkę wystarczy tylko dokupić silnik i juz, czy trzeba ciągnąc nowe kable i wszystko z tym związane?
    2) chodzi o centralny zamek - obecnie w mojej wersji drzwi zamyka jedynie kluczyk i to każde oddzielnie - czyli brak jest centralnego, czy jak bym chciał założyć centralny ale tylko na kluczyk to również muszę ciągnąć nową instalację centralnego czy wystarczy tylko zmienić zamki.
    NIe proszę o instrukcje jak to zrobić, tzn jak ewentualnie pociągnąć kable czy coś innego, tylko proszę o jasną odpowiedź, tak czy nie, tzn. czy wystarczy dołożyc tylko silniczek z wycieraczka i zmienić zamki czy trzeba ciągnąć nowe kable.
    Z góry dziękuję za rzeczową odpowiedź.

Wierszy wpis zgodnie z Regulaminem pkt 2 to wpis w dziale powitań, druga rzecz to pk3 Regulaminu wyszukiwarka. Konieczna poprawa!
    Last edited by rambo7; 06-03-2017, 11:10. Powód: Regulamin

Zamieszczone przez Wojciech1207 Zobacz posta
    aby założyć tam wycieraczkę wystarczy tylko dokupić silnik i juz, czy trzeba ciągnąc nowe kable i wszystko z tym związane?
    Tylko mechanizm +ramię jesli wiazka nie zostala usunięta,a pewnie nie została bo wtedy nie działa grzanie szyby i lampka w bagazniku a o tym nie piszesz.

Zamieszczone przez Wojciech1207 Zobacz posta
    czy trzeba ciągnąć nowe kable.
    Trzeba przewody,centrale,zamki-tylko po co?
    Central na kluczyk jest o wiele bardziej skomplikowany w montażu niż na pilota,poza tym wymaga większego nakładu pracy.
    Za 60zł masz centralę z pilotami,do tego dwa siłowniki po 19 za szt. i masz normalny cywilizowany central,a nie na kluczyk który moim zdaniem w aucie dwudrzwiowym to jakaś fanaberia.Na temat zamków jest na forum tona materiału z dokładnymi opisami,jak znajdziesz jakieś niewiadome to pisz.

https://www.civicforum.pl/forumdispl...aw-si%C4%99%21

Comment

Ad 1. jeśli zdejmiesz / rozbierzesz plastikowe osłony i będzie widać instalację: kable i kostki - to wystarczy dokupić ramię i wycieraczkę.
      Ad 2. jeśli rozbierzesz tapicerkę drzwi i okaże się że nie ma tam instalacji - to trzeba ją pociągnąć, jeśli jest instalacja to zastanowić dlaczego nie działa C-Z? Jest kilka manuali w dziale "Zrób to sam" jak zamontować centralny łącznie z ciąganiem kabli do 3D.
      Korzystaj w wyszukiwarki - i warto poznać Przewodnik poruszania się po forum, bo to bardzo ułatwia Tobie życie a funkcyjnym nie dodaje pracy.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

ok dzięki za odpowiedź, jeszcze nie rozbierałem ani drzwi ani tylnej klapy, dlatego pytałem. Dzięki, czyli widzę, że bez rozbierania nic się nie dowiem.

Comment

no, bez rozbierania to musisz mieć rentgena w oczach by dojrzeć czy jest instalacja? czy jej nie ma? jak jest, no to przyjemności, jak nie ma, no to trochę roboty.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X