Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cieknie podsufitka z relingu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak będziesz musiał zrobić Auto to jest paskudne srodowisko,w niektórych aspektach nie ma kompromisów. Dobrze jest miejsce uszczelniane przetrzeć rozpuszczalnikiem ,a w miejscach niewidocznych użyć nawet ścierki do matowania i czegoś co z wodą tłuszcz rozkłada,od biedy nawet płynu do naczyń (bez balsamów).Powodzenia.

Comment

Witam
      Dołączę się do tematu.
      U mnie zacieka po ostatnich deszczach lewy i prawy słupek ( tzn narożniki ) przy szybie czołowej:/ czy jest to spowodowane nieszczelności a uszczelki przedniej bo relingi są zdecydowanie dalej i żaden inny element podsufitki nie jest mokry :/
      Nie planowałem zmienić sc szyby bo stan jest dobry a wymiana uszczelki raczej wiązała by się z tym bo szklarz już z góry zakłada że w momencie wyciągania szyby ta może peknac :/ ( to akurat przerabiałem jak w poprzednim aucie uszczelke chciałem w szybie czołowej zmienić )
      Macie jakieś pomysły jak inaczej można to uszczelnić ?

mobilny net Levego

Comment

Pierwsza rzecz ,to dokladne określenie miejsca przecieku.
        Pozdejmuj słoneczniki,panic łapki,slupki itd. odchyl podsufitkę i lej wodę.To że reling jest mocowany dalej,to nie zmienia niczego.Profil tworzacy belkę nad drzwiami działa jak rynna,więc nieszczelność równie dobrze może być pół metra dalej.
        Możesz tedż odsłonić szybę od wewnątrz i dmuchać pistoletem lejąc od zewnątrz wodę z mydlem.Wszelkie nieszczelności wokół szyby będą skutkować pianą jna jej obrzeżach.

Comment

Dzieki

mobilny net Levego

Comment

W sumie masz rację, na wiosnę również ten reling jeszcze raz zdejmę i uszczelnię masą poliuretanową do blacharki samochodowej. Całe szczęście, że po zdjęciu relingu, na środkowym słupku relingu po prostu zgrzew poszedł i gdzieś w nim wlatywała woda, bo zdejmując reling miałem obawę, że mam pognite wszystko, całe szczęscie, że wszystko czyste. Do wiosny ten sylikon musi dać radę, lepsze to na 2-3 miesiące niż nic

Comment

Working...
            X