Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana przewodów paliwowych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana przewodów paliwowych

Witam serdecznie,

i przepraszam, że na wstępie od razu z pytaniem, ale mam dość palącą sprawę.
    Mianowicie przewody paliwowe mam już mocno skorodowane i wraz z hamulcowymi nadają się do wymiany.

Zostawiłem hondzię u mechanika, który ściągnął bak i jak się okazało przewody które zamówiłem (robione rzekomo na podstawie oryginalnych wymiarów) nie pasują w ogóle.
    Mam pytanie, czy macie jakieś pomysły, doświadczenia skąd można ściągnąć używane przewody paliwowe, wraz z gumowym wężem do nich, a także dekiel od zbiornika paliwa (który też ma być wymieniony)?

Albo może ktoś z Was z sukcesem wymieniał te przewody paliwowe i miałby jakieś cenne uwagi?

Bo tak przeglądając aukcje średnio to widzę, a drugi raz nie chcę się naciąć na dorabiane, niepasujące części.
    Moje autko to Civic 6, 5d, MB2.

Oto zdjęcia potrzebnych części:
    dekiel_zbiornik.jpgprzewod_gumowy.jpgzbiornik_koncowka.jpg

Skąd jesteś kolego? Chłopaki w Piastowie zrobią Ci przewody z miedzi kształtując je na aucie. Wtedy prędzej buda zgnije niż Ci przewody skorodują.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Czyli mówisz majkel, że chłopaki robią przewody i od razu montują na miejscu? Brzmi spoko, tylko jestem z Wrocka, więc trochę daleko... w tym momencie hondzia jest uziemiona, mechanik mówi, że nie da się tego poskładać z powrotem, ewentualnie może zrobić jakąś prowizorkę na moją odpowiedzialność, żeby przejechać parę kilometrów

Comment

Wiem że ogarnęli by Ci to profi. Tak to masz rozgrzebaną furę i jesteś skazany na obecnego mechanika. Szkoda, że wcześniej się nie zgłosiłeś.
        sigpic

Comment

Jeżeli nie chcesz babrać się z wyginaniem miedzi, wkładaj przewody gumowe.
          Ja w poprzednim aucie wymieniłem właśnie na takie, nie ma najmniejszych problemów do dnia dzisiejszego.

np - https://sklep.regmot.com.pl/przewod-...,3,14344,14416

Pamiętaj jedynie, aby dobrać taka samą średnicę otworu.

Comment

Witam koledzy pozwolę sobie podpiąć sie pod ten temat,mam autko (swieżo zakupione zdjecia niebawem) do wymiany sa przewody paliwowe na alledrogo znalazłem takie jak tu

mam pytanie czy one podejda do mojego autka
            Honda Civic VI gen,98 rok,1.4 silnik d14a3, 3 drzwiowy

pytałem tego sprzedawcy ale powiedział że jak jest to nadwozie typu fastback lub liftback typ MB to przewody podejdą,ja sie nie znam jeszcze tak dobrze,pomozecie? pozdrawiam

słyszalem tez o przewodach gumowych jak one sie spisują?

Comment

Ty masz Hatchbacka a to są przewody od tzw. "angielki". Moim zdaniem najsensowniej zrobić przewody miedziane. Wytrzymają dłużej niż samo auto i problem z nimi będziesz miał raz na zawsze z głowy. Zerknij parę postów wyżej.
              sigpic

Comment

Working...
              X