Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda pod dywanikiem od strony pasażera

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda pod dywanikiem od strony pasażera

Witam, wiem, że temat at już był wałkowany wiele razy, ale niestety podobnego nie znalazłem.
    Z drugiej strony prosiłbym o poradę właśnie w tym konkretnym przypadku.
    Woda podcieka pod dywanik po stronie pasażera. Udało mi się zlokalizować skąd ta woda się wydostaje i skapuje pod dywan.
    Na poniższych zdjęciach przedstawię o co chodzi.
    Woda wydostaje się z otworu zaczepu bocznej listwy przyokiennej.

IMG_3061.jpg

Woda zlatuje boczną uszczelką drzwi w wewnątrz samochodu w punkcie (1). Spada na próg (2) i zlewa się pod wykładzinę pasażera (3)

IMG_3062.jpg

Domyślam się, że woda dostaje się do auta w rogu dachu na łączeniu się relingu i szyby.

IMG_3066.jpgIMG_3067.jpg

Stąd moje pytanie, czy to rozwarstwienie połączenia blach w relingu przedstawione na zdjęciu może być przyczyną wlewania się wody do środka.
    I czy można ewentualnie zakleić masą uszczelniającą to połączenie jak i całą tą wnękę przy tym niebieskim plastiku.

Auto posiadam właściwie 10 dni i przynajmniej na razie nie chciałbym się ładować w wyjmowanie szyby i naprawy blacharskie.

Dodam jeszcze, że podsufitka jest sucha, ale widzę, że podszybie u góry też już było jakiś czas temu podklejane.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Jak najbardziej można to uszczelnić,a nawet trzeba.Jednak zanim to zrtobisz,musisz to bardzo dokładnie wyczyścic,i wysusczyć.
    Jeśli trzeba i się da,to nawet delikatnie odegnij blachę i nie zostaw tam ani jednej plamki korozji.
    Do uszczelnienia nie uzywaj silikonu do sanitariatów,uszczelnień dekarskich,ani zadnych innych wynalazków smierdzących octem,bo zaraz problem powróci i trafi prosto na blacharnię.Są do tego profi srodki i takich trzeba się trzymać.

Comment

Do zabezpieczenia najlepiej by było zabezpieczyć klejem do klejenia szyb

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez wujek22 Zobacz posta
        Do zabezpieczenia najlepiej by było zabezpieczyć klejem do klejenia szyb
        Nie do końca.Klej do szyb jest mega srodkiem,ale nie ma właściwoci "pełzających".
        Jak położysz ten klej,to tak będzie stał do końca świata i się nie rozlezie,natomiast masy blacharskie się rozpływaja,taki srodek wypełni przestrzeń która powstanie pod wierzchnią blachą po wydłubaniu rdzy,kleju tam nie napchasz ,bo jest za gęsty i zakleisz tylko po wierzchu.

Comment

Dzięki Panowie za szybką reakcję. Mam kupiony taki środek jak na zdjęciu. Mam nadzieję, że się nada.
          Niestety muszę poczekać na lepszą pogodę, bo garażu nie posiadam, a na razie pada.
          image.jpg

Comment

Odpowiednia,poliuretanowa(tego słowa mi brakowało)

Comment

Working...
            X