Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drżenie całego samochodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Drżenie całego samochodu

Cześć.
    Odkąd założyłem car audio do mojej hondy civic EJ9 3D cały samochód drży od basu, gdy dam głośniej i wyjdę na zewnątrz to cała maska, lusterka, drzwi itd, drży bardzo ... co mogę zrobić aby nie drżało całym samochodem ? :P
    Last edited by rambo7; 28-09-2015, 09:39. Powód: ort.

Zamieszczone przez Damian25L Zobacz posta
    co mogę zrobić aby nie drżało całym samochodem ? :P
    ... zejść nieco z mocą . Dobrze że szyby same się nie opuszczają w dół... ( ten " od kąt" musiałem poprawić).
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ok dzięki, czyli nie da się nic z tym zrobić ?, a wygłuszenie samochodu np drzwi i bagażnik, coś pomoże ? czy dalej będzie w środku świetnie słychać a na zewnątrz całym autem będzie drżało i trzęsło :P

Comment

musiałbyś doskonale wszystko wygluszyć poskręcać itd. ale coś takiego jest bardzo trudne bo musiałbyś samochód rozkręcić na części pierwsze..za dużo basu szwagier ma tubę lubi dudnić żeby go było z kilku km słychać..jak położy kluczyki na dachu to aż podskakują...to normalne..tak działają niskie tony
        Mój szarak

Comment

Zamieszczone przez Damian25L Zobacz posta
          cały samochód drży od basu
          dodam tylko że taka jazda zbyt często spowoduje odkręcanie się śrubek i luzowanie elementów zawieszenia, żeby nie było że za jakiś czas samo koło się odkręci podczas jazdy od takich drgań
          Regularnie co 2 dni sprawdzaj czy są dokręcone?
          Kierownik Działu Diesla

Comment

oj tak to nie przesada już nie mówiąc co się dzieje z elementami pulpitu i całego wyposażenia wnętrza, nie mówiąc o organizmie
            Mój szarak

Comment

z doswiadczenia wiem jak to jest, mialem kiedys 2x jbl 1000 wstawione w bagaznik w wlasnej obudowie, jak za glosno dasz to nieda sie slyszec wlasnych mysli, pomysl nad zmniejszeniem mocy suba, badz na maku pokrec ustawieniami od mocy bassu badz hercow o ile jest taka opcjia... i tak jak bylo powiedziane na temat wyglusznia , to dziala ale jak na czesci piersze rozbierzesz autko...
              Moja dzika czeresnia

Comment

zmieniłem tubę i nie drży wszystko, ogólnie od ostatniego logowania się na forum samochód dużo nie był jeżdżony nic się tam nie odkręciło, wiecznie stał w garażu.

Comment

Working...
                X