Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wskażnik poziomu paliwa - ani drgnie ;>

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wskażnik poziomu paliwa - ani drgnie ;>

Witam!

Mam problem z wskaznikiem poziomu paliwa, jak go kupiłem wskaznik opadał na sam dół po zgaszeniu silnika, ostatnio tankowałem i stanął w miejscu, jeżdżę już kilka dni a cały czas pokazuje ten sam poziom, ponadto jak zgaszę silnik wskaznik nie opada na dół. Co może być przyczyną ? Gdzie i co zrobić w pierwszej kolejności ? Dzięki!
    Last edited by Zielas; 06-10-2014, 20:06.

Zamieszczone przez Zielas Zobacz posta
    jeżdżę już kilka dni a cały czas pokazuje ten sam poziom, ponadto jak zgaszę silnik wskaznik nie opada na dół. Co może być przyczyną ? Gdzie i co zrobić w pierwszej kolejności ? Dzięki!
    Przez jakiś czas wskaźnik będzie stał "wysoko" i dopiero potem dość zdecydowanie opada.
    Co do utrzymania się wskazówki w górnym położeniu (po wyłączeniu silnika), to w innym wątku piszesz o zasilaniu radia dodatkowym "kabelkiem", wprost z aku, z pominięciem stacyjki. Sprawdź na wyłączonym silniku, jaki masz upływ prądu z aku, bo coś mi się wydaje, że nie tylko radio masz zasilane z pominięciem stacyjki?
    Jeśli objaw ma zbieżność w czasie z tymi "manewrami radiowo-prądowymi", to tam szukaj odpowiedzi.
    Pzdr.

Comment

Zamieszczone przez Zielas Zobacz posta
      jak zgaszę silnik wskaznik nie opada na dół. Co może być przyczyną ?
      przyczyną jest czujnik rezystancyjny który zmienia położenie za pomocą pływaka w baku przy zmianie poziomu paliwa - wysyła określony sygnał Ohm do wskaźnika i widzimy ile jest paliwa. Po wyjęciu kluczyka wskazówka nie opadnie to nie Żuk z '74-go że jak sie przekręcało kluczyk to wskazówki stawały dęba a jak sie wyjęło to opadały. Przyczynę wyjaśniłem mam nadzieję - Tu wszystko działa prawidłowo - nic nie psuj!
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Faktycznie wszystko jest w porządku, mój błąd. Przepraszam za zbędny temat :x

Comment

Working...
        X