Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszony wskaźnik paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawieszony wskaźnik paliwa

Witam,
    Po użyciu opcji szukaj nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi więc założyłem nowy temat.
    Otóż po zalaniu mojej Hondy do pełna (do całkowitego pełna pod sam korek) wskaźnik pokazuje coś około 2/3 baku mimo że jest pełen. Przejechałem kilkanaście kilometrów i się nie odwiesiło wbrew moim nadziejom. Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyn zjawiska
    "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you" - Jeremy Clarkson

Siemka. Działo Ci się tak wcześniej? Obejrzyj zbiornik paliwa od dołu, znam przypadki, że tankował do pełna a wskaźnik pokazywał tak jak w Twoim przypadku 2/3 i okazało się iż bak paliwa "zapadł się" i pływak pokazywał błędnie. Mógł też zabrudzić się potencjometr od pływaka przy pompie paliwa.
    Last edited by Hamann90; 31-07-2014, 08:48.

Comment

Pod bak zajrzałem dzisiaj przy okazji wymiany oleju i jest w porządku. Wcześniej zalałem na stacji do pierwszego odbicia i pokazywało ok. Teraz po przejechaniu ok 200km wskazówka spadła ale wiem ze jest wiecej paliwa niż pokazuje. Potencjometr przy pompie rozumiem ze siedzi w baku (dostęp od bagażnika)?
      "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you" - Jeremy Clarkson

Comment

Pod tylną kanapą a konkretniej siedziskiem będzie taki plastik w podłodze z wystającym kablem. Tam pod tym będzie dostęp do pompy paliwa.

Comment

Tylko u mnie nie ma nic pod kanapą, jest za wspomniany przez Ciebie plastik z kablem ale w bagazniku

Comment

Working...
          X