Witam. Od niedawna jeżdżę Hondą 1.4 iS z 98roku. Autko w dowodzie ma wpisane 55kW, a moje pytanie brzmi czy tyle właśnie ma. Mam co do tego wątpliwości bo z tego co wyczytałem w internetach silnik ten ma 90KM. Moje pytanie brzmi też czy da się upewnić w 100% ilu konna to wersja bez jechania na hamownie, gdyż podczas jazdy faktycznie nie czuć 90 koni pod butem. Z góry dziękuje za pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
D14A8 ile kW?
Collapse
X
-
Poczytaj sobie na forum. Jest dużo napisane o różnicach pomiędzy 75 a 90 KM.
Dziwna rzecz bo d14a8 ma wlasnie 90km.
Jestes pewny ze nie byl swapowany?
55kw miały auta sprowadzane z Niemiec. Jestes pewny ze takie wlasnie ma oznaczenie ten silnik?Last edited by Crisownik; 23-06-2014, 17:49.The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
-
Jest taka szansa bo u nas w PL to cuda potrafia w dowod wpisać.
Ale jak chcesz mieć święty spokój i sie przekonac na 1000% to zawsze mozesz wymienic uszczelkę pod przepustnica na ta do silnika 90 KM i wszelkie wątpliwości znikną. Koszt uszczelki to okolice 20 zl.
Tapatalk just kicked in yo!The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
Comment
-
Moze byc blad. U mnie w dowodzie Angielka wazy 970kg co jest nierealne. Takze blad w kw mozesz miec. Powinno byc 66kw dla silnika D14A8.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Jeszcze po vinie możesz dojść czy to silnik faktycznie z tego auta. Wszystkie A8 były 90-konne. Więc jeśli jesteś pewny, że silnik ani jego osprzęt nie był zmieniany to masz 90KM.
Comment
Comment