Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akumulator

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Akumulator

Witajcie!
    Nie za bardzo wiedziałem, gdzie się z tym zgłosić i gdzie to napisać, to postanowiłem zgłosić się do Was.
    A więc, ogólnie jestem młodocianym kierowcą, wszak nawet i takim nazwać się nie mogę, zdać prawa jazdy.. nie potrafię, póki co. Jeździć umiem, od dłuższego czasu już jeżdżę, ale jednak muszę się ograniczać - Warszawa, kontrole i tak dalej, ale nie o to chodzi..
    Mianowicie..
    Dziś wyszedłem na dwór, wsiadłem do swojego Civic'a, odpaliłem radio i klimatyzację, nie włączając silnika.. po 30-40 minutach, padł mi akumulator, to znaczy, jestem pewien, ze to on.
    To dlatego, że samochód nie był w ruchu, a te rzeczy były włączone, prawda?
    Cóż teraz począć? Po prostu podładować?
    A jeżeli tak, to w jaki sposób? (Wiem, bardzo elementarne pytania..)
    Ale jestem początkującym w sprawach takich i owakich - ja umiem tylko jeździć, niestety..

Pozdrawiam!
    Mam nadzieję, że nie wyśmiejecie mnie za te pytanie..

Nie wyśmiejemy ale z odpowiedzią poczekamy aż zechcesz Się przywitać zgodnie z Regulaminem.
    Last edited by syriuszteam; 19-03-2014, 23:58.

np jak masz kable wez od kogos auto odpal go z kabli lub pozycz prostownik wyjmij aku i w domu naładuj

Comment

Kup prostownik, najlepiej coś takiego
      https://prostownik.pl/photos/impulso...2813596806.jpg

Tylko pamiętaj, że należy to odpowiednio podpiąć, mam nadzieje że wiesz jak.

Comment

Dziękuję za odpowiedzi.
        Proste i zwięzłe, o to chodziło. Mogłem poszukać na internecie, ale wolę się upewnić.

Co do naładowania, chyba zrobię to z innym samochodem, kable są bodajże na każdej stacji za raptem 12 złotych?
        Last edited by FurTemporis; 20-03-2014, 16:53. Powód: Mała literówka.

Comment

Zamieszczone przez FurTemporis Zobacz posta
          kable są bodajże na każdej stacji za raptem 12 złotych?
          Nie nie kolego. Za 12 złotych nie kupisz kabli rozruchowych, które pozwolą Ci uruchomić auto. Za kable trzeba dać min 80zł. Takie tanie mogą Ci posłużyć jedynie do podładowania samochodu, ale nie do rozruchu.

Comment

Co w pełni rozumiem, ale chodzi mi o to, że jak był padnięty, to teraz silnik odpala, po 30 minutach przerwy, ale jak włączę światła, znów pada, i chodzi mi tylko o podładowanie akumulatora.

Comment

Working...
            X